Ένας άνδρας, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο ως έκτακτο περιστατικό ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Φλόριντα, πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι, καθώς χειρουργός του αφαίρεσε κατά λάθος το συκώτι αντί για τη σπλήνα, σύμφωνα με την οικογένεια του ασθενούς.

Ο Γουίλιαμ Μπράιαν, από την Αλαμπάμα (φωτογραφία), επισκεπτόταν τον περασμένο μήνα τη Φλόριντα, όταν άρχισε ξαφνικά να νιώθει πόνο στην κάτω αριστερή κοιλιακή χώρα. Αυτός και η σύζυγός του, Μπέβερλι, πήγαν στο νοσοκομείο Ascension Sacred Heart Emerald Coast Hospital - το οποίο βρίσκεται μεταξύ της Pensacola και της Πόλης του Παναμά.

Οι γιατροί ανησυχούσαν για μια ανωμαλία στη σπλήνα του και τον εισήγαγαν για περαιτέρω εξετάσεις, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο γενικός χειρουργός δρ Τόμας Σανκόφσκι και ο επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας δρ Κρίστοφερ Μπακάνι έπεισαν τον 70χρονο Μπράιαν να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο, διαφορετικά "θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές", ανακοινώθηκε απο το δικηγορικό γραφείο Zarzaur Law PA. .

Υποβλήθηκε σε επέμβαση λαπαροσκοπικής σπληνεκτομής στις 21 Αυγούστου. Στη μέση της χειρουργικής επέμβασης, ο Σανκόφσκι αφαίρεσε το συκώτι αντί για τη σπλήνα, ισχυρίζεται το δικηγορικό γραφείο.

Η επέμβαση είχε ως αποτέλεσμα την "άμεση και καταστροφική απώλεια αίματος με αποτέλεσμα τον θάνατο", ισχυρίστηκε το δικηγορικό γραφείο.

Αφού αφαίρεσε λανθασμένα το συκώτι του Μπράιαν, ο γενικός χειρουργός χαρακτήρισε το όργανο ως "σπλήνα", ισχυρίζεται το δικηγορικό γραφείο. Αναγνωρίστηκε ως συκώτι μόνο μετά τον θάνατο του άνδρα.

Ο Σανκόφσκι φέρεται να είπε στη σύζυγο του ασθενούς ότι η "σπλήνα" του συζύγου της ήταν τόσο άρρωστη, που ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το συνηθισμένο και είχε μετακινηθεί στην άλλη πλευρά του σώματος", σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο.

Σε ένα τυπικό ανθρώπινο σώμα, το ήπαρ βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά της κοιλιακής κοιλότητας, ακριβώς κάτω από το διάφραγμα και πάνω από το στομάχι, το δεξί νεφρό και τα έντερα.

Ο σπλήνας, που βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά της κοιλιάς δίπλα στο στομάχι, είναι σημαντικά μικρότερος από το συκώτι.

Το δικηγορικό γραφείο καταγγέλλει πως ο χειρουργία είχε πραγματοποιήσει πέρυσι μία "χειρουργική επέμβαση σε λάθος σημείο", στην οποία κατηγορήθηκε ότι αφαίρεσε ένα τμήμα του παγκρέατος ενός ασθενούς, αντί να πραγματοποιήσει εκτομή επινεφριδίων.

Πηγές:
New York Post

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές βρίσκουν δεκάδες είδη ιών σε ζώα από φάρμες γούνας
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ στην 15η απονομή των Stelios Awards
Fusion διαπερινεϊκή βιοψία - Η πιο εξελιγμένη μέθοδος για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη