Πόσες φορές δεν έχουμε αισθανθεί άβολα βλέποντας άσπρες νιφάδες πιτυρίδας στο καλό μας σακάκι; Πόσο ενοχλητικό είναι να έχουμε φαγούρα και αίσθηση τσιμπήματος στο κεφάλι; Για μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτή είναι μία δυσάρεστη καθημερινότητα από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν πως μπορούν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα…
Τα στοιχεία δείχνουν πως ένας στους τέσσερις Έλληνες ταλαιπωρείται από πιτυρίδα, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο στους άνδρες (31%) και χαμηλότερο στις γυναίκες (18%).
Οι δερματολόγοι αναφέρουν πως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα - όπως την αποκαλούν επιστημονικά - είναι η πέμπτη πιο συχνή πάθηση που αντιμετωπίζουν στα ιατρεία τους. Οι δύο στους τρεις ειδικούς συνιστούν δερμοκαλλυντικά για την αντιμετώπισή της.
Όπως αναφέρουν, σημαντικός παράγοντας για την εμφάνισή της είναι η διαταραχή της ισορροπίας στο μικροβίωμα του τριχωτού. Η πιτυρίδα εμφανίζεται όταν αυξάνονται οι πληθυσμοί των μικροβίων Malassezia Restricta και Staphylococcus epidermidis και μειώνονται οι πληθυσμοί του Cutibacterium acnes.
Το οξειδωτικό στρες παίζει επίσης σημαντικό ρόλο τόσο στην εμφάνιση όσο και στην επιδείνωση της πιτυρίδας. Αυτό συμβαίνει διότι εξαιτίας του αλλάζει η σύνθεση του σμήγματος (μετατρέπεται το σκουαλένιο σε υπεροξείδιο του σκουαλενίου που είναι ερεθιστικός παράγοντας για το τριχωτό).
Διαταραχή επίσης παρατηρείται και στη δομή και λειτουργία του επιδερμικού φραγμού, κάτι που οδηγεί στην αύξηση των νιφάδων (νεκρών κυττάρων) που στη συνέχεια θα πέσουν από την επιδερμίδα του τριχωτού.
Υπάρχουν δύο μορφές πιτυρίδας: η ξηρή και η λιπαρή. Και οι δύο συνοδεύονται από αίσθηση κνησμού και ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής. Οι παράγοντες που τις επιδεινώνουν είναι κληρονομικοί, η διατροφή, το στρες, η θερμοκρασία και το περιβάλλον.
Μία σειρά από πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να αποκατασταθεί έτσι η ισορροπία στο τριχωτό. Πραγματοποιήθηκαν 6 κλινικές μελέτες και 3 μελέτες παρατήρησης σχετικά με τη δράση του προϊόντος Dercos σε 2.600 ασθενείς. Οι επιστήμονες κατέγραψαν εξάλειψη της ορατής πιτυρίδας από την πρώτη εφαρμογή ενώ η δράση κατά της επανεμφάνισης είναι 6 μήνες. Διαπίστωσαν επίσης εξισορρόπηση του μικροβιώματος του τριχωτού, ενώ οι χρήστες δήλωσαν πως το Dercos καταπραΰνει τον κνησμό και τους ερεθισμούς.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Dercos είναι η νούμερο 1 μάρκα που συστήνουν οι δερματολόγοι κατά της πιτυρίδας στην Ελλάδα και διεθνώς. Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως έχει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα σε όλους τους τύπους μαλλιών, ενισχύει την υγεία, έχει ευχάριστο άρωμα και υφή.
Σχήμα
Το αποτέλεσμα είναι εφικτό με τη χρήση ενός σχήματος δύο προϊόντων: του Dercos Anti-Dandruff Serum 10 και του Dercos Anti-Dandruff DS.
Το Dercos Anti-Dandruff Serum 10 αποτελεί μία στοχευμένη αγωγή κατά της πιτυρίδας και θεωρείται η πρώτη αγωγή για το τριχωτό με δράση ενάντια στα συμπτώματά της.
Περιέχει δερματολογικά δραστικά συστατικά για ολιστική αντιμετώπιση της πιτυρίδας όπως Ολαμινική πιροκτόνη με αντιμυκητιασική δράση, Υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και Madecassoside κατά της φλεγμονής. Προσφέρει μοναδική καλλυντική ευχαρίστηση και είναι εύκολο στην εφαρμογή. Έχει ευχάριστη υφή, αίσθηση δροσιάς και μοναδικό άρωμα. Το 91% των χρηστών συμφώνησαν πως αφήνει αίσθηση φρεσκάδας και το 94% ότι αφήνει αίσθηση καθαριότητας.
Η αγωγή Dercos Anti-Dandruff Serum 10 προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση, ενώ έχει αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα στα 10 συμπτώματα της πιτυρίδας: μεμονωμένες νιφάδες, προσκολλημένες νιφάδες, αίσθηση τσιμπήματος, υπερέκκριση σμήγματος, δυσάρεστη μυρωδιά, αίσθηση τραβήγματος, κοκκινίλες, οξείδωση, εξασθένιση φραγμού και ανισορροπία μικροβιώματος.
Το σαμπουάν οδηγεί σε εξάλειψη της πιτυρίδας από την πρώτη χρήση στο 100% των χρηστών, σε 6 εβδομάδες διακόπτει την επανεμφάνιση του προβλήματος.
Όλα αυτά δείχνουν πως το πρόβλημα δεν αποτελεί μονόδρομο, καθώς παρέχεται λύση και μάλιστα άμεση και αποτελεσματική. Τα καινοτόμα προϊόντα διατίθενται από τα φαρμακεία και αρκεί μία επίσκεψη για να γίνει η πιτυρίδα παρελθόν...
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές