Η ενημέρωση θεσμικών φορέων για πολιτικές και διαδικασίες, καθώς και πολιτών για θέματα παροχών υγείας, σε συνδυασμό με την παρουσίαση του έργου και των στόχων του ΕΟΠΥΥ, αποτέλεσαν το περιεχόμενο της συμμετοχής του Οργανισμού στην 88η ΔΕΘ και ειδικότερα στο περίπτερο 14 του Υπουργείου Υγείας.

Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τον φάκελο ασφάλισης υγείας, την άυλη συνταγογράφηση αλλά και την πλατφόρμα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον, μέσω διαδραστικών demo, υπηρεσίες που ήδη βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. 

H Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη, ανέδειξε τη φιλοσοφία του Οργανισμού, ο οποίος στοχεύει να είναι στρατηγικός πυλώνας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρέχοντας πάντα σύγχρονες και βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες.

«Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά στο δημόσιο ελεγκτικό σύστημα της χώρας, θεσπίζεται ο κλινικός έλεγχος σε πραγματικό χρόνο (REAL TIME), ενώ με τις δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού διασυνδέονται τα πληροφοριακά συστήματα, και σχεδιάζονται με τεχνικές ΑΙ μοντέλα παραβατικότητας και καταπολέμησης απάτης.

Ο ΕΟΠΥΥ ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία προκηρύσσοντας για πρώτη φορά από την ίδρυσή του δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα ΔΛΠ, ενώ ενισχύει τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου με τη συνδρομή ανεξάρτητων εσωτερικών ελεγκτών», υπογράμμισε η κυρία Καρποδίνη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περπάτημα με επιπλέον βάρος: Είναι καλή ιδέα;
Χορήγηση σεμαγλουτίδης με βάση την υδρογέλη - Θα χορηγείται μια φορά το μήνα
Παιδιά: Ο φυσιολογικός ορός μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος [μελέτη]