Με αφορμή το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή με θέμα: «Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σχετικά με τις χρεώσεις ιδιωτικών υγειονομικών φορέων και τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ ως Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης».

Κατά τη Συνεδρίαση ο κ. Τσίμαρης ως ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα που στην πλειοψηφία τους δεν απαντήθηκαν. Κατά την ακρόαση, δεν αμφισβητήθηκε το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο συνιστά «κόλαφο» για τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την προστασία του Έλληνα Ασθενή.

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ υποστήριξε ότι ο Οργανισμός δε δύναται να κάνει καταλογισμό στις δαπάνες , επιχείρημα το οποίο κατέρριψε στη δευτερολογία του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ο κ.Ποττάκης, τόνισε ότι η αμφισβήτηση του καταλογισμού από τον ΕΟΠΥΥ δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει. Πρώτον, ότι ο Οργανισμός δε θέλει να καταλογίσει ποσά εκ νέου ή δεύτερον, ότι θέλει να αμφισβητήσει τα ποσά που έχουν ήδη καταλογιστεί στους ιδιωτικούς παρόχους. Επισήμανε δε στην ηγεσία του Υπουργείου ,ότι η αμφισβήτηση του καταλογισμού πάσχει συνταγματικότητας.

Ο κ.Τσίμαρης, στο πέρας της συνεδρίασης δήλωσε με έμφαση: «Υιοθετήθηκε η  μετατροπή της συνεδρίασης σε «σόου» , προκειμένου να μην απαντηθούν τα καίρια και σημαντικά ζητήματα του πορίσματος». 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Όταν προσβάλλει η φράση του γιατρού "τα συμπτώματα είναι σημάδια γήρατος"
Ανατροπή: Τα κατοικίδια δεν ωφελούν απαραίτητα την ψυχική υγεία [μελέτη]
Διαδικτυακή συνάντηση του Προέδρου της Ελιτούρ Γ. Πατούλη με το IVF Cluster