Σκοπός του Προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε Δημόσιες Δομές Υγείας να λαμβάνουν εγκαίρως τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας που έχουν ανάγκη, μέσα από το δίκτυο κοινωφελών φορέων του GIVMED. Παράλληλα, το Πρόγραμμα προβλέπει τη δυνατότητα οι Δημόσιες Δομές Υγείας να αξιοποιήσουν τα δικά τους αχρησιμοποίητα φάρμακα, προτού λήξουν, δωρίζοντάς τα στο δίκτυο του GIVMED.

Στο Πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά μέχρι σήμερα 31 Δημόσιες Δομές Υγείας, όπως Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες του ΕΟΔΥ και Μονάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, λαμβάνοντας συνολικά από την αρχή του Προγράμματος 21.169 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας, αξίας 561.570 ευρώ.

Το Πρόγραμμα για τη Δωρεά Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας προς Δημόσιες Δομές Υγείας συνεχίζεται δυναμικά, καλώντας τους αρμόδιους αντίστοιχων φορέων να επικοινωνήσουν μαζί μας για περαιτέρω ενημέρωση. Το GIVMED, χάρη στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στηρίζει ενεργά τις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας, αξιοποιώντας περισσευούμενα φάρμακα και προϊόντα υγείας.  

Όπως αναφέρει η Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας για τα οφέλη του Προγράμματος, είναι σημαντικό να φέρουμε κοντά τις Δημόσιες Δομές Υγείας:

«Μέσω του GIVMED μάς δίνεται πλέον η δυνατότητα να έρθουμε σε άμεση επαφή με Δομές Υγείας που διατηρούν αντίστοιχα σκευάσματα και δεν τα χρησιμοποιούν, βοηθώντας με τον τρόπο αυτόν, ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια αποδοτικότερη διαχείριση πανάκριβων φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες πιθανότητα θα κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων. 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη δυνατότητα που μας δώσατε, καθώς και τη στήριξη που παρέχετε στην πολύπαθη Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συνεχίστε αυτό το θεάρεστο έργο, φέρνοντας κοντά ακόμα περισσότερες Δομές Υγείας. Ο κλάδος της υγείας έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες σαν και αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι ετησίως 40.000.000 κουτιά φαρμάκων λήγουν αχρησιμοποίητα και πετιούνται από ιδιώτες (GIVMED, diaNEOsis, HPI, 2024). Όραμα του GIVMED είναι η εξασφάλιση της πλήρους πρόσβασης για τις ευπαθείς ομάδες σε φάρμακα και προϊόντα υγείας. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία για τον ρόλο του φαρμακείου στον δια βίου εμβολιασμό
Μικροπλαστικά εισχωρούν και στον εγκέφαλο: Πιθανή πύλη εισόδου η αναπνοή
Στο "Γ. Γεννηματάς" ο Φώτης Κουβέλης - Τι αναφέρουν οι πληροφορίες