Το 5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2024, στη Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, στη Σπάρτη.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ενεργά οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αιγιαλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, ενώ θα το παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου από όλη την Ελλάδα, καθώς και φορείς της φαρμακευτικής αγοράς.

Με κεντρικό θέμα «Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη», το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στις Υπηρεσίες Υγείας, που αναβαθμίζουν τον ρόλο του σύγχρονου Φαρμακείου και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και τη Δημόσια Υγεία.

Για τον λόγο αυτό, το συνέδριο θα «ανοίξει» τις πύλες του στο κοινό, στο πλαίσιο του στρογγυλού τραπεζιού «Ο φαρμακοποιός δίπλα στον πολίτη σε φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα: υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας» το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30-20:45.

Το στρογγυλό τραπέζι και τη συζήτηση θα συντονίσει  ο κ. Δημήτριος Τσιριμπής, γενικός γραμματέας Δ.Σ. Φ.Σ. Κορινθίας. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  • «Πόσο πολύ μας αφορά» με μαρτυρίες από φαρμακοποιούς της κοινότητας
  • «Πώς μπορούμε οι επαγγελματίες υγείας να διαδραματίσουμε έναν διακριτό ρόλο συμπαρατασσόμενοι με αρμόδιους φορείς και δομές - το παράδειγμα του Αγ. Δημητρίου»
  • «Ποια η υφιστάμενη κατάσταση σε Λακωνία, υπόλοιπη Π. Πελοποννήσου, Αιγιαλεία και Ηλεία;» με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Tο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση των φαρμακοποιών για επαγγελματικά, νομικά και εκπαιδευτικά ζητήματα από τους κ.κ. Απόστολο Βαλτά, πρόεδρο Δ.Σ. ΠΦΣ, Σεραφείμ Ζήκα, πρόεδρο ΙΔΕΕΑΦ, και Ηλία Δημητρέλλο, νομικό σύμβουλο ΠΦΣ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Σ. Λακωνίας, κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, και συμμετέχουν σε αυτή η Χριστιάνα Ξηρομάμου, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Αιγιαλείας, Αριστέα Κατσουλάκου, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Αργολίδας, Βασιλική Φράγκου, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Αρκαδίας, Σπυρίδων Σαράντης Λιβαδάς, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Ηλείας, Σοφία Κλοκώνη, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Κορινθίας, και Νικόλαος Ματθιόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Μεσσηνίας.
  • 2 στρογγυλά τραπέζια

-         Παροχή υπηρεσιών υγείας από τα φαρμακεία προς τον πολίτη

-         Ο φαρμακοποιός και η ομάδα του, αναντικατάστατοι σύμβουλοι στις κατηγορίες καλλυντικών και παραφαρμάκων

  • Εργαστήριο παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων αναισθησίνης κατάλληλων για παιδιατρική χρήση
  • 7 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί

Εκδήλωση για τα «100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ»

  • Χορήγηση υποτροφιών και παρουσίαση των επενδύσεων στην Πελοπόννησο από τον Όμιλο ELPEN

Για πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.peloponnisiako.gr 

Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ – ΒΙΑΝ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Festival Alzheimer 2024
Βιταμίνη D: Πώς ωφελεί την υγεία
Ελλάδα: Εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες στην υγεία