Το μέγεθος της αγοράς προϊόντων αντικατάστασης νικοτίνης θα φτάσει τα 4,6 δισ.δολ. έως το 2033, αναφέρει έρευνα της The Brainy Insights, εμφανίζοντας μέσο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,8% από το 2024 έως το 2033. Η ανάπτυξη της αγοράς  οδηγείται από την αυξανόμενη εξάρτηση από τη νικοτίνη και την αυξημένη ευαισθητοποίηση για διακοπή του καπνίσματος. Καθώς όλο και περισσότερα άτομα επιδιώκουν να κόψουν το κάπνισμα λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα, τα προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία διακοπής.

Οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου είναι η Alchem International Pvt. Ltd., η British American Tobacco Plc, η Cipla Ltd., η Fertin Pharma, η GlaxoSmithKline plc, η Glenmark, η Johnson & Johnson, Inc., η Perrigo Company plc και η Pierre Fabre Group.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αγορά των προϊόντων υποκατάστασης νικοτίνης περιλαμβάνει επιθέματα νικοτίνης, τσίχλες, παστίλιες και συσκευές εισπνοής, που παρέχουν ελεγχόμενες δόσεις νικοτίνης για να διευκολύνουν τα συμπτώματα στέρησης. Η πρόοδος στην έρευνα έχει οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικά και φιλικά προς τον χρήστη προϊόντα, ενισχύοντας την ελκυστικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Παράγοντες που ενισχύουν την χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων

• Αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος για την υγεία και τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος.
• Αύξηση των προσπαθειών διακοπής του καπνίσματος: Μεγαλύτερη υιοθέτηση προγραμμάτων και προϊόντων διακοπής του καπνίσματος λόγω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία.
• Κυβερνητικές Πρωτοβουλίες:  Εκστρατείες δημόσιας υγείας που προωθούν τη διακοπή του καπνίσματος.
• Τεχνολογικές εξελίξεις: Καινοτομίες στις συνθέσεις προϊόντων και στα συστήματα παράδοσης που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και την εμπειρία του χρήστη.

Περιορισμοί στην ανάπτυξη του κλάδου

• Ρυθμιστικές προκλήσεις: Αυστηροί κανονισμοί και διαδικασίες έγκρισης για τα προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης.
• Υψηλό κόστος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος.
• Ανταγωνισμός Αγοράς: Έντονος ανταγωνισμός από άλλες μεθόδους διακοπής του καπνίσματος και εναλλακτικές θεραπείες.

Γεωγραφική ανάλυση της αγοράς

• Βόρεια Αμερική: Κορυφαία αγορά με υψηλά ποσοστά υιοθέτησης προϊόντων αντικατάστασης νικοτίνης και ισχυρή ρυθμιστική υποστήριξη για τη διακοπή του καπνίσματος.
• Ευρώπη: Σημαντική αγορά με γνώμονα τους αυστηρούς αντικαπνιστικούς κανονισμούς και τις εκτεταμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης.
• Ασία-Ειρηνικός: Αναπτυσσόμενη αγορά λόγω της αύξησης των ποσοστών καπνίσματος και της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης για την υγεία στην περιοχή.
• Λατινική Αμερική: Αναδυόμενη αγορά με επέκταση των υποδομών υγειονομικής περίθαλψης και αυξανόμενες προσπάθειες διακοπής του καπνίσματος.
• Μέση Ανατολή και Αφρική: Αναπτυσσόμενη αγορά με εστίαση στη διακοπή του καπνίσματος και τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Πηγές:
.globenewswire.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χειρουργική θωρακικής αορτής
48 εμβόλια, περάστε για επαναξιολόγηση
Αυξάνεται στα €200 εκατ. η επιδότηση του clawback για τις φαρμακευτικές