Με προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το μοναδικό επιστημονικό συνέδριο στην Ελλάδα που θέτει εξολοκλήρου στο επίκεντρό του την επιληψία, θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Το Συνέδριο, το οποίο έχει καταστεί θεσμός, θα λάβει χώρα στην συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Electra Palace (Αίθουσα Olympia), από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 δια ζώσης και με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ατόμων με επιληψία.

Ομιλητές και συμμετέχοντες, θα συναντηθούν στην ετήσια επιστημονική εκδήλωση του Π.Ε.Σ.Ε., με επίκεντρο ένα πλούσιο σε θεματολογία πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και βίντεο-παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Ιδιαίτερη συμβολή στους στόχους του Συνεδρίου, έχει η παρουσίαση του ερευνητικού έργου αξιόλογων νέων επιστημόνων, μέσω του «Βήματος του Νέου Επιστήμονα», καθώς και η εκπαίδευση μέσω Σεμιναρίων.

Επιληψία

Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περισσότερα από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας την μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαταραχές. Στην Ελλάδα περίπου 85.000 άτομα έχουν επιληψία. Η άγνοια, η κοινωνική προκατάληψη, η απρόβλεπτη κρίση, η ανησυχία για το μέλλον σχετικά με την εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, οδήγηση, ασφάλεια καθώς και η υπερπροστασία των παιδιών με επιληψία είναι προβλήματα που σχετίζονται με τη σωστή διάγνωση και ενημέρωση. Η έλλειψη ευαισθητοποίησης, βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα, έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη ζωή όσων έχουν πληγεί από επιληψία. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα ποσοστό γύρω στο 30% έχει διαγνωστεί λανθασμένα ότι έχει επιληψία.

Ο Π.Ε.Σ.Ε., μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας κατά της Επιληψίας (ILAE) έχει σαν κύριο σκοπό να προωθήσει και να διαδώσει τη γνώση για την επιληψία, την προώθηση της έρευνας για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνέπειες της επιληψίας.

Κοινωνική συνεδρία, ανοιχτή για το κοινό

Την ίδια στιγμή, την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 20:00 – 21:30 θα πραγματοποιηθεί Κοινωνική Συνεδρία για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, της φροντίδας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με επιληψία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.).

Η Προσυνεδριακή ενότητα, είναι ανοιχτή για το κοινό και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες που σχετίζονται με την Επιληψία.

Τελετή Έναρξης

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 20:30 – 21:20 και εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, θα περιλαμβάνει απονομή του Βραβείου «Ιπποκράτης» και Ομιλίες:

  • της κας Alla Guekht (Director of the Moscow Research and Clinical Center for Neuropsychiatry, Professor of Neurology, Russian National Research Medical University, Moscow, Russia), με θέμα: «IGAP implementation: opportunities and challenges / Εφαρμογή IGAP: ευκαιρίες και προκλήσεις»
  • του κ. Κυριάκου Καλαϊτζίδη (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Κοσμήτορας Σχολής Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα), με θέμα: «Ελληνική μουσική: η γνωστή άγνωστη μητρική μας γλώσσα».

Εγγραφές για δια ζώσης / διαδικτυακή παρακολούθηση, πραγματοποιούνται στον παρόντα σύνδεσμο.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου, καθώς και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, βρίσκονται αναρτημένα στην παρούσα ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME χορηγούνται 22 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές
Δωμάτιο Snoezelen - Μία καινοτόμος θεραπευτική παρέμβαση για ασθενείς με άνοια