Ο Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι (71) υπέστη καρδιακή προσβολή. Εισήχθη στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο μετά από ελέγχους, όπως μετέδωσαν χθες το βράδυ ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο γεννημένος στη Ρώμη σκηνοθέτης υπέστη την καρδιακή προσβολή την Τρίτη.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Μορέτι συμμετείχε στην προβολή της ταινίας "Vittoria" των σκηνοθετών Αλεσάντρο Κασιγκόλι και Κέισι Κάουφμαν, στην οποία ήταν συμπαραγωγός, στον κινηματογράφο "Nuovo Sacher" στη Ρώμη. Ο Moretti αναγκάστηκε να φύγει εσπευσμένα από την προβολή της ταινίας στη Νάπολη την Τετάρτη λόγω της καρδιακής προσβολής.

Ο Νάνι Μορέτι γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1953 στο Μπρούνεκ του Νοτίου Τιρόλου και έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία στη μακρά καριέρα του.

Με τα "Χρυσά όνειρα" (1981), ο Μορέτι κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, το "Το πανηγύρι τελείωσε" (1985) χάρισε στον Μορέτι την Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο. Το 1994 τιμήθηκε ως καλύτερος σκηνοθέτης στις Κάννες για το "Caro Diario" ("Αγαπητό ημερολόγιο").

Ο Μορέτι παίζει πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες του, είτε ως ο χαρακτήρας του Michele Apichella είτε απλώς ως ο ίδιος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Τον Νοέμβριο ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
2 βραβεία για το δίκτυο Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στα φετινά Best In Pharmacy Awards
Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο υπογονιμότητας στις γυναίκες [μελέτη]