«Η χρήση του υπερηχογραφικού ελέγχου μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες ενός ζευγαριού να πετύχει κύηση χωρίς την ανάγκη για ορμονολογική διέγερση. Ο γυναικολογικός υπέρηχος παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στη φυσική σύλληψη», αναφέρει ο κ. Κώστας Παναγιωτίδης MRCOG, MSc (Cardf), MSc (Guildf), MSc (Strg), MD (Strg), Επιμελητής χειρουργός, μαιευτήρας και γυναικολόγος και εξηγεί:

  1. Παρακολούθηση Ωοθυλακιορρηξίας: Ο υπέρηχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων στις ωοθήκες και για τον εντοπισμό της ωοθυλακιορρηξίας. Αυτή η πληροφορία είναι κρίσιμη για τον προγραμματισμό της σεξουαλικής επαφής στις πιο γόνιμες ημέρες του κύκλου.
  2. Αξιολόγηση του Ενδομητρίου: Η πάχυνση και η ποιότητα του ενδομητρίου μπορούν να αξιολογηθούν με υπέρηχο, βοηθώντας στην αναγνώριση της βέλτιστης χρονικής στιγμής για την εμφύτευση του εμβρύου.
  3. Έλεγχος Δομικών Ανωμαλιών: Ο υπέρηχος μπορεί να ανιχνεύσει δομικές ανωμαλίες της μήτρας και των ωοθηκών που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα. Η έγκαιρη ανίχνευση και η αντιμετώπιση αυτών των ανωμαλιών μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες σύλληψης.
  4. Μη Επεμβατική Μέθοδος: Ο υπερηχογραφικός έλεγχος είναι μη επεμβατικός και μπορεί να πραγματοποιηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του κύκλου χωρίς να προκαλεί δυσφορία ή παρενέργειες.
  5. Υποστήριξη Χωρίς Ορμόνες: Για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποφύγουν την ορμονολογική διέγερση, ο υπέρηχος προσφέρει μια φυσική προσέγγιση για την παρακολούθηση και την υποστήριξη της γονιμότητας.

Με τη χρήση του υπερηχογραφικού ελέγχου, τα ζευγάρια μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες να πετύχουν κύηση με φυσικό τρόπο, εκμεταλλευόμενα την ακριβή πληροφόρηση για τις γόνιμες ημέρες και την κατάσταση της αναπαραγωγικής υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομείο "Μεταξά": Ξέμεινε από υλικά χειρουργείου [έγγραφο]
Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής: Ενημερωτική εκδήλωση στο Σύνταγμα
Καρκίνος προστάτη: Συνδυασμός φαρμάκων βελτιώνει την επιβίωση [μελέτη]