Οικονομικό κίνητρο 300 ευρώ τον μήνα παρέχει η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου σε 170 νοσηλευτές και διασώστες που θα διαλέξουν να υπηρετήσουν σε νησί της περιοχής.

"Η πρωτοβουλία είναι σωστή και καλύπτει ένα κενό της κυβέρνησης, που στα πρόσφατα κίνητρα για τις άγονες περιοχές συμπεριέλαβε μόνον τους γιατρούς", σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η Δημόσια Υγεία είναι υπόθεση όλων και οι τοπικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν με κίνητρα.

"Δεν μπορείς να προσελκύσεις γιατρούς με μισθό 1.800 ευρώ το μήνα και νοσηλευτές, διασώστες με μισθούς λιγότερο των 800 ευρώ το μήνα στα νησιά μας, που δεν φθάνουν ούτε για το νοίκι του σπιτιού τους", λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει:

"Στη Σαντορίνη, δεκάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαμένουν σε ακατάλληλες συνθήκες στο Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Για αυτό υπάρχουν και οι συνεχείς παραιτήσεις.

Πώς θα προσελκύσει προσωπικό το νοσοκομείο Ρόδου, καθώς το παραϊατρικό προσωπικό έχει μισθό 800 ευρώ τον μήνα και οι τραυματιοφορείς 670 ευρώ. Πλως θα κρατήσει το παλαιό νοσηλευτικό προσωπικό που είναι από άλλα μέρη της χώρας με 800 ευρώ το μήνα";

Εκτιμά πως το κίνητρο είναι σημαντικό, δεν μπορεί όμως να ανακόψει το κύμα των παραιτήσεων από τις υγειονομικές μονάδες των νησιών καθώς αφορά νέους και όχι όσους υπηρετούν. Δεν συμπεριλαμβάνει τους υπηρετούντες ως κίνητρο παραμονής και δεν απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες.

"Όπως και να έχει, όμως, μπράβο στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου", σχολιάζει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γλώσσα: Καθρέφτης της υγείας του στόματος- Τι είναι οι άφτρες
‘’Στην Καρδιά της Καινοτομίας’’. Eκδήλωση Αριστείας των νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ
PSA και καρκίνος προστάτη: Μύθοι και αλήθειες