Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους. Αναγνωρίζοντας το φορτίο με το οποίο επωμίζονται οι φροντιστές ατόμων με άνοια – τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό- αλλά και τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν από τη φροντίδα, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της σε δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών. 

O θεσμός του Σχολείου Φροντιστών της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών επιστρέφει. Πρόκειται για την καθιερωμένη σειρά δια ζώσης σεμιναρίων με σκοπό την ψυχολογική, εκπαιδευτική και κοινωνική στήριξη των φροντιστών και φροντιστριών ατόμων με άνοια ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το βαρύ φορτίο της φροντίδας. 

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, ξεκινά ο νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για φροντιστές ατόμων με άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Το «Σχολείο Φροντιστών» φιλοξενείται στο Κέντρο της Αθήνας στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις εκπαιδευτικές ημερίδες (30/10, 6/11, 20/11 & 27/11). Στην πρώτη συνάντηση εισηγήτρια θα είναι η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια Δρ. Παρασκευή Σακκά.

Οι ομιλίες ξεκινούν στις 17.30 και είναι δίωρης διάρκειας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2107013271.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Eμβόλια Covid: Η GSK μηνύει τη Moderna για κλοπή της πατέντας mRNA
Γενετικοί παράγοντες είναι η κύρια αιτία της ουρικής αρθρίτιδας [μελέτη]
Τι μπορεί να δείξει η μύτη για την υγεία μας