Απολαυστικός ήταν ο διάλογος που είχε ο υπουργός Υγείας με παθολόγο από το Κέντρο Υγείας της Μυτιλήνης, η οποία φερόταν να χορηγεί μεγάλες ποσότητες στατίνης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η παθολόγος συνταγογραφούσε μόνο βραδινές ώρες 705 διαφορετικά σκευάσματα σε ποσότητα 1.818 τεμαχίων στον άνδρα της, στις δύο κόρες της και στον εαυτό της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε στο τηλέφωνο τη συγκεκριμένη γιατρό και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους χορήγησης τόσο μεγάλης ποσότητας φαρμάκων σε ένα παιδί ηλικίας 15 ετών.

Της είπε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος είναι 53 ετών και λαμβάνει μόνο μία στατίνη, καθώς έχει βεβαρυμένο ιστορικό και ρώτησε πώς γίνεται ένα παιδί να λαμβάνει τέτοιες ποσότητες του ίδιου φαρμάκου:

"Γιατρέ μου εγώ είμαι 53 ετών και παίρνω μία στατίνη. Ο πατέρας μου πέθανε από έμφραγμα στα 54 και φοβάμαι και για αυτό κρατάω την υγεία μου σε καλή κατάσταση, δεν έχω πάρει δεύτερη στατίνη ακόμα στη ζωή μου. Η κόρη σας 15 ετών θέλει τρεις διαφορετικές στατίνες";

Η παθολόγος φέρεται να απάντησε πως η κόρη της "έχει μία πολύ σπάνια πάθηση και δεν θα ξαναγίνει”. για να λάβει το σχόλιο του υπουργού:

"Θεραπεύτηκε η κόρη σας από την σπάνια πάθηση, επειδή πήρα τηλέφωνο";

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΙΣΑ ‘’έχει σταθερή και σαφή θέση για τη συνταγογράφηση’’
ΕΚΠΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το self test καρκίνου παχέος εντέρου
Η MSD Animal Health δωρίζει 6 εκατομμύρια εμβόλια κατά της λύσσας