Το παράνομο gaming, οι τρόποι αντιμετώπισης του εθισμού από το διαδικτυακό παιχνίδι, αλλά και τα μέτρα, εν έτει 2025 από την πολιτεία και τους φορείς για τη ρύθμιση του κλάδου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 10oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 9 - 12 Απριλίου.
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι στην περίπτωση του online gaming βλάπτεται αυτός που δεν ακολουθεί κανόνες και επιδεικνύει μια εθιστική συμπεριφορά, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα ψυχικής υγείας. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι μπορεί να παίξει κάποιος εύκολα από το κινητό του, αυτό καθυστερεί τη διάγνωση.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, υπάρχουν πλέον δυνατότητες με τα ψηφιακά εργαλεία να ανιχνεύεται εξάρτηση ή παραβατική συμπεριφορά από πλευράς παίκτη, ενώ έχει αναπτυχθεί και σχετική ψηφιακή πλατφόρμα, όπου μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι υπάρχουν 16 ψυχοδιαγνωστικά πολυδύναμα κέντρα σε όλη τη χώρα, τα οποία μπορούν να παρέχουν βοήθεια, ενώ η συνεργασία με τον επιχειρηματικό τομέα μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην καταπολέμηση του εθισμού.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δράση ενημέρωσης "Tech for Better Cancer Care"
Συμβουλές για ένα... ψυχικά ήρεμο Πάσχα
Το άγχος των γιορτών: Πώς να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία το Πάσχα