Προβληματισμός επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις χρεώσεις υπηρεσιών του ΕΣΥ. Οι Βρετανοί ανησυχούν ότι την προσεχή δεκαετία θα κληθούν να πληρώσουν όλο και περισσότερα χρήματα για υπηρεσίες περίθαλψης.

Οι μετρήσεις στη συγκεκριμένη χώρα, δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη σχετικά με την είσοδο ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της Υγείας. Το 51% διαφωνούν, ενώ το 58% εκτιμούν ότι δεν είναι δυνατό να κερδοσκοπούν εταιρείες από την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης.

Ανάλογη συζήτηση δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μακράν η πρώτη σε ιδιωτικές δαπάνες Υγείας. Φαίνεται πως οι κρατούντες έχουν υιοθετήσει (ερήμην των πολιτών) την άποψη ότι «όσο περισσότερα πληρώνεις από την τσέπη σου, τόσο καλύτερες υπηρεσίες έχεις».

Δεν μας εξηγούν, όμως, πώς διαθέτουν τα χρήματα που παίρνουν, μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, για την περίθαλψη.

Στη Βρετανία πληρώνουν μεν οι πολίτες (πολύ λιγότερα απ΄ όσο στην Ελλάδα). Το κράτος, όμως, κάνει προσπάθειες να βελτιώσει και τις υπηρεσίες. Το 42% των πολιτών της χώρας αυτής, μάλιστα, συμφωνούν ότι οι προσπάθειες αυτές βελτίωσαν την κατάσταση προς όφελος τους…

Πόσο να είναι, άραγε, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξάνεται στα €200 εκατ. η επιδότηση του clawback για τις φαρμακευτικές
Η ψυχολογία των συνηθειών: Γιατί αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε και πώς να πετύχουμε αλλαγή
FairLife Lung Cancer Care: Το #2 Podcast για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα