Ειδικούς χώρους, κατάλληλα διαμορφωμένους για τη διάλυση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων θα έπρεπε να έχουν τα νοσοκομεία που εφαρμόζουν χημειοθεραπευτικά σχήματα στους ασθενείς τους.

Μάλιστα το νοσοκομείο Μεταξά, στο οποίο λειτουργεί σχετική μονάδα, εξοικονομεί περίπου 600.000 ευρώ από τη σωστή διαχείριση των κυτταροστατικών, εκτός του ότι η μονάδα λειτουργεί με προδιαγραφές που προστατεύουν τους εργαζομένους που τα χειρίζονται.

Το θέμα αναδεικνύει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, με σχετικό έγγραφό της προς τη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου, τον υπουργό και τον ΕΟΦ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα στα υπόλοιπα νοσοκομεία, όπου δεν λειτουργούν τέτοιες μονάδες.

Αρμόδιο προσωπικό για τη διάλυση των φαρμακευτικών σχημάτων, είναι οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, όμως δεν υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία...

Τέτοιες μονάδες έχουν μόνο δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία (Λάρισας και Ρίο), ο Ευαγγελισμός, το Μεταξά και ο Αγ. Σάββας, ενώ τώρα επιχειρεί το Θεαγένειο που είναι ογκολογικό νοσοκομείο! Το νοσοκομείο Παίδων δε, ούτε καν προκήρυξη δεν έχει προχωρήσει...

Και όπως λένε οι «κακές γλώσσες», αν λειτουργούσαν τέτοιες μονάδες, από την εξοικονόμηση που θα προέκυπτε, θα «σωζόταν ένα νοσοκομείο το μήνα»!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλικά ενεργές οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση
ΕΟΔΥ: 22 νέα κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου - 9 ακόμη θάνατοι
Το ψηφιακό μας αντίγραφο, η γυναίκα που μίλησε ξανά και άλλες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στην Υγεία