Τις μεγαλύτερες μειώσεις προϋπολογισμού από όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει πετύχει το ΚΑΤ, αφού ο προϋπολογισμός του 2011 ήταν κατά 23% μειωμένος σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010, του 2012 κατά 22% και του 2013 κατά 5%.

Το νοσοκομείο, πέτυχε τις εξοικονομήσεις που του ζητήθηκαν, μόνο που όπως φαίνεται, έπιασε «πάτο».

Μέχρι και η οικονομική υπηρεσία θεωρεί πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μείωσης των δαπανών και ανησυχεί για τις πρόσθετες περικοπές που ζητούνται από το υπουργείο.

Το Δ.Σ. παρατηρεί υπέρβαση δαπανών για συντηρήσεις – επισκευές μηχανημάτων, παροχή υπηρεσιών κ.α., ήδη από τον Ιανουάριο.

Και παρά τη ... δημιουργική λογιστική που εφαρμόζει η οικονομική υπηρεσία, το Δ.Σ. δεν μπορεί να βρει άλλο τρόπο ώστε να μην περικόψει σημαντικές δραστηριότητες.

Μάλιστα, ενημερώνοντας σχετικά την 1η ΥΠΕ, διαπιστώνει «κίνδυνο μείωσης της επιχειρηματικής του δράσης από τον Απρίλιο», επειδή από συμβάσεις του 2013 δεσμεύονται πιστώσεις του 2014.

Και το πρώτο που «βλέπει» να περικόπτεται είναι ιατρικές πράξεις, (όπως επεμβάσεις αρθροπλαστικών ισχίου) εφόσον δεν εγκριθεί πρόσθετη επιχορήγηση του Νοσοκομείου...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλικά ενεργές οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση
ΕΟΔΥ: 22 νέα κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου - 9 ακόμη θάνατοι
Το ψηφιακό μας αντίγραφο, η γυναίκα που μίλησε ξανά και άλλες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στην Υγεία