Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Κάντε την άσκηση κοινωνική δραστηριότητα

Οι κοινωνικές σχέσεις είναι σημαντικές, ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους. Η ενσωμάτωση της κοινωνικής δραστηριότητας στην άσκηση προσφέρει σωματικά και ψυχικά οφέλη.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Οδηγίες για κάψιμο λίπους σε 20'

Ενα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με συστηματική σωματική άσκηση, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Μια αποτελεσματική εικοσάλεπτη προπόνηση Κυκλικής Περιφερικής Αντίστασης.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Παχυσαρκία και άσκηση: Επιλέγοντας ένα νέο ξεκίνημα

Μην αφήσετε προηγούμενες προσπάθειες που εγκαταλείψατε στη μέση να σας οδηγήσουν στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι ‘τίποτα δε μπορεί να αλλάξει’.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Άσκηση και καφείνη στον καρκίνο του δέρματος

Μελέτη προτείνει ότι ο συνδυασμός καφεΐνης και άσκησης μπορεί να είναι προστατευτικός ενάντια στον καρκίνο του δέρματος που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012

Άσκηση για όλους - Όσα πρέπει να ξέρουμε

Όλο και περισσότεροι Έλληνες, βρίσκουν χρόνο, βάζουν την άθληση στην καθημερινότητά τους και δραστηριοποιούνται για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους τόσο από πλευράς υγείας, όσο και από πλευράς εμφάνισης. Εξειδικευμένοι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

'Ασκηση: Το ελιξήριο της ζωής!

Ο πρώτος και σημαντικότερος σκοπός της άσκησης στην ηλικία μετά τα εξήντα είναι διατήρηση σε καλή κατάσταση των κινητικών, οπτικών και ακουστικών λειτουργιών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Σχεδιάζοντας σωστά το πρόγραμμα στο γυμναστήριο

Πριν μιλήσετε με τον γυμναστή σας είναι καλό να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το πώς σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη και ποιες παράμετροι λαμβάνονται υπόψη.

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Η άσκηση στα παιδιά

Η συστηματική σωματική δραστηριότητα, την εποχή όπου η παιδική παχυσαρκία αγγίζει τα όρια της 'επιδημίας' και οι χρόνιες ασθένειες εμφανίζονται από πολύ μικρές ηλικίες, συμβάλλει όχι μόνο στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αλλά και σε πολλές ακόμη πτυχές της σωματικής και ψυχικής υγείας,

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχουν κοινές ασκήσεις για τα δυο φύλα;

Τι πρέπει να προσέχουν περισσότερο οι άντρες και τι οι γυναίκες κατά την άσκηση; Υπάρχουν κοινές ασκήσεις;

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011

Άσκηση και μακροζωία

Ανεξάρτητα από ειδικότητα όλοι οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την άσκηση ως τον υπ’ αριθμό ένα σύμμαχο στη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και της διάρκειας της ζωής όλων μας.