Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008

Επιλογές για άσκηση στους εφήβους

Η καθημερινή επίσκεψη στο γυμναστήριο δεν είναι δημοφιλής δραστηριότητα για πολλούς εφήβους. Έτσι, για να γυμνάζεστε μπορείτε να ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που αποτελούν ιδέες για διασκέδαση και διαφορετικούς τρόπους άσκησης.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007

Τρόπος ζωής η άσκηση, με 10 βήματα

Ας το παραδεχτούμε. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αρχίσετε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης σε τακτική βάση. Εξάλλου, οι περισσότεροι το έχετε πετύχει πάνω από μια φορά.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007

Η άσκηση στους καρκινοπαθείς

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που ανακάμπτουν από τον καρκίνο ικανοί, σωματικά ή ψυχολογικά, να ασκηθούν. Για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν, με τη συγκατάθεση του γιατρού τους, η Αμερικανική Ένωση Καρκίνου δίνει τα πιθανά οφέλη της τακτικής άσκησης.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007

Οι νέες οδηγίες για σωστή άσκηση

Νέες οδηγίες για σωστή άσκηση δόθηκαν από την Αμερικανική Ένωση Καρδιολόγων και το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητικής Ιατρικής, μετά τις προηγούμενες που είχαν εκδοθεί το 1995. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι ενήλικες θα πρέπει να ακολουθούν άσκηση μέτριας έντασης για τουλάχιστον 30 λεπτά επί πέντε μέρες την εβδομάδα ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 20 λεπτά επί τρεις μέρες την εβδομάδα.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007

H άσκηση στην εγκυμοσύνη

Πρέπει να κάνει γυμναστική η γυναίκα που είναι σε ενδιαφέρουσα; Σίγουρα πολλοί θα απαντούσαν αρνητικά σε αυτό το ερώτημα, όμως η έγκυος πρέπει αν κάνει ειδικές ασκήσεις γυμναστικής, που θα την βοηθήσουν να μην πάρει παραπάνω κιλά από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός της, αλλά και να γεννήσει πιο εύκολα!

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007

Κανόνες για σωστή άσκηση

Το είδος της άσκησης είναι πολύ σημαντικό. Αιφνίδια άρση βάρους και η εφαρμογή ασκήσεων εδάφους χωρίς προθέρμανση και άριστη προετοιμασία, ενδέχεται να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς, διαστρέμματα, κήλες σπλάγχνων.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007

Ο σωστός τρόπος να ‘κτίσετε’ το σώμα σας

Ο σωστός τρόπος, είναι μονόδρομος και απαιτεί προγραμματισμό, σωστή άσκηση σε συνδυασμό με ελεγχόμενη διατροφή, πειθαρχία και υπομονή.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007

Ασκηση: Προσοχή στα ακατάλληλα μέσα

Είναι πολύ σημαντικό, για την ποιοτική μας εκγύμναση, να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα μέσα (ηλεκτρονικά ή συμβατικά όργανα, ελεύθερα βάρη κλπ.).

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006

Άσκηση και σκελετική ανάπτυξη στα παιδιά

Παρότι η οστική μάζα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες η άσκηση αποτελεί έναν τροποποιητικό παράγοντα που βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των οστών και συμβάλλει στην ανάπτυξη υψηλής κορυφαίας οστικής πυκνότητας.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005

Παχυσαρκία και άσκηση

Η παχυσαρκία, έχει συνδεθεί με τον καθιστικό τρόπο ζωής, εφόσον η άσκηση συμβάλλει στην απώλεια θερμίδων και τα παχύσαρκα άτομα, συνήθως απέχουν από αθλητικές δραστηριότητες για ψυχολογικούς και άλλους λόγους.