Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Ο ρόλος των μυϊκών διατάσεων

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι διατατικές ασκήσεις δεν αντικαθιστούν την προθέρμανση αλλά συνοδεύουν τις γενικές ασκήσεις, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται ως ασκήσεις ευλυγισίας.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Η έφηβος αθλήτρια

Οι διαφορές του γυναικείου σώματος από το ανδρικό οριοθετούν τα πλεονεκτήματα, αλλά και τους περιορισμούς του γυναικείου αθλητισμού και πρωταθλητισμού.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Παχυσαρκία και άσκηση: Επιλέγοντας ένα νέο ξεκίνημα

Μην αφήσετε προηγούμενες προσπάθειες που εγκαταλείψατε στη μέση να σας οδηγήσουν στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι ‘τίποτα δε μπορεί να αλλάξει’.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Άσκηση και καφείνη στον καρκίνο του δέρματος

Μελέτη προτείνει ότι ο συνδυασμός καφεΐνης και άσκησης μπορεί να είναι προστατευτικός ενάντια στον καρκίνο του δέρματος που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012

Άσκηση για όλους - Όσα πρέπει να ξέρουμε

Όλο και περισσότεροι Έλληνες, βρίσκουν χρόνο, βάζουν την άθληση στην καθημερινότητά τους και δραστηριοποιούνται για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους τόσο από πλευράς υγείας, όσο και από πλευράς εμφάνισης. Εξειδικευμένοι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Γυμναστική για φλεβική ανεπάρκεια

Πώς μπορείτε να γυμνάζεστε αν εμφανίζετε φλεβική ανεπάρκεια. Ασκήσεις και συμβουλές.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Η διατροφή των αθλητών κατά τη μεταβατική περίοδο

Στη μεταβατική περίοδο ο αθλητής έχει ως στόχο τη διατήρηση του σωματικού βάρους ή τη μείωσή του όταν αυτή απαιτείται. Πώς όμως μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο;

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

'Ασκηση: Το ελιξήριο της ζωής!

Ο πρώτος και σημαντικότερος σκοπός της άσκησης στην ηλικία μετά τα εξήντα είναι διατήρηση σε καλή κατάσταση των κινητικών, οπτικών και ακουστικών λειτουργιών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

5 βήματα για να μην πονέσει ποτέ η μέση σας

Για να διατηρηθεί η μέση μας σε φόρμα, ο καλύτερος σύμμαχος είναι η πρόληψη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Σχεδιάζοντας σωστά το πρόγραμμα στο γυμναστήριο

Πριν μιλήσετε με τον γυμναστή σας είναι καλό να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το πώς σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη και ποιες παράμετροι λαμβάνονται υπόψη.