Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Θαλασσινά: Υγιεινά και… διαιτητικά

Γεμάτα θρεπτικά συστατικά και πολύ χαμηλά σε λιπαρά, τα θαλασσινά δεν πρέπει να λείψουν ξανά από το τραπέζι σας.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015

5 λόγοι για να μην ''κόψουμε'' τους υδατάνθρακες

Γιατί οι δίαιτες που προτείνουν να βγάλουμε τους υδατάνθρακες από τη ζωή μας δεν είναι αποτελεσματικές; Τελικά, μας παχαίνουν οι υδατάνθρακες;

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015

5 παράγοντες που επηρεάζουν το βάρος μας

Παχαίνουμε μόνο όταν τρώμε πολλές θερμίδες; Μάλλον όχι. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι ένοχοι για το αυξημένο βάρος;

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015

Τροφές και πονοκέφαλος: Ποιες να αποφεύγω;

Το τυρί, η σοκολάτα, το κόκκινο κρασί είναι ορισμένοι ένοχοι για την πρόκληση πονοκεφάλου και ημικρανίας. Δείτε τα υπόλοιπα ''επικίνδυνα’’ τρόφιμα.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015

7 τροφές για υγιή καρδιά

Για να έχετε δυνατή καρδιά, προσπαθήστε να περιλάβετε τα παρακάτω 7 τρόφιμα στη διατροφή σας.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015

Νηστεία και χορτοφαγία: Η υγιεινή εκδοχή της Σαρακοστής

‘Eνα υγιεινό διαιτολόγιο χαρακτηρίζεται από την ποικιλία και το μέτρο στην κατανάλωση τροφίμων. Ποιο είναι το μενού του χορτοφάγου;

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015

Σκευάσματα Διατροφής: Ποια είναι η σχέση τους με την απώλεια βάρους;

Σκευάσματα όπως το CLA, η χιτοζάνη και το Raspberry Ketone, μπορούν να μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα; Ποια είναι η δράση των συστατικών τους.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015

Βλάπτουν τα αυγά την υγεία;

Το αυγό ανήκει στα παρεξηγημένα τρόφιμα. Ποια είναι τα οφέλη του και τι λένε οι έρευνες για την επίδρασή του στην υγεία.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015

Βιολογικά προϊόντα: Ποια είναι τα οφέλη στην υγεία

Ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ των βιολογικών προϊόντων και αυτών που καλλιεργούνται ‘’παραδοσιακά’’, όσον αφορά τη διατροφική τους αξία και ασφάλεια;

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Τι να προσέχουμε όταν νηστεύουμε;

Η νηστεία της Σαρακοστής είναι βασισμένη κυρίως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και θαλασσινά. Τι προσέχουμε για τον σίδηρο και το ασβέστιο;