Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Τι να προσέχουμε όταν νηστεύουμε;

Η νηστεία της Σαρακοστής είναι βασισμένη κυρίως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και θαλασσινά. Τι προσέχουμε για τον σίδηρο και το ασβέστιο;

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

9 λόγοι που δεν χάνετε λίπος από την κοιλιά

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα επιπλέον κιλά στην κοιλιά και δεν το καταφέρνετε; Η άσκηση και η διατροφή δεν σας ωφέλησαν; Δείτε τι μπορεί να φταίει.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Παιδική διατροφή: Ποιες είναι οι αρχές που πρέπει να μάθουμε στο παιδί;

Η σωστή διατροφή του παιδιού αποτελεί τη βάση για τη μελλοντική του φόρμα και υγεία. Τι πρέπει να του μάθετε για να τρώει σωστά και υγιεινά;

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ταχίνι: Πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και… θερμίδες

Το ταχίνι είναι πολύτιμο τρόφιμο για όσους νηστεύουν-και όχι μόνο. Ποια είναι η θρεπτική του αξία, πώς ωφελεί την υγεία και πώς το καταναλώνουμε;

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Βιταμίνη D: 9 τρόποι για επαρκή πρόσληψη

Αν δεν περνάτε αρκετό χρόνο στον ήλιο ή αν το σώμα σας έχει πρόβλημα με την απορρόφηση της βιταμίνης D μπορεί να εμφανίζετε έλλειψη. Ακολουθούν 9 τρόποι, από τροφές έως την ηλιοθεραπεία, για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

8 υγιεινές τροφές για.. μεταμεσονύκτιο τσιμπολόγημα

Ποπκόρν, κεράσια και αμύγδαλα είναι μερικά σνακ που μπορείτε να επιλέξετε αν έχετε μεταμεσονύκτιες…λιγούρες. Ποια άλλα υγιεινά τρόφιμα να καταναλώνετε.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Χρόνια νεφρική νόσος: Ποια διατροφή είναι κατάλληλη;

Ο περιορισμός των υγρών, η χαμηλή σε πρωτεΐνες διατροφή και η μείωση του αλατιού είναι ορισμένες αλλαγές που χρειάζεται ο νεφροπαθής στη διατροφή του. Δείτε αναλυτικά.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Ποια τρόφιμα πρέπει να αντικαταστήσουμε με πιο υγιεινά

Μπορούμε με απλό τρόπο να βελτιώσουμε τη διατροφή μας επιλέγοντας υγιεινά. Ποια τρόφιμα έχουν την υγιεινή τους εκδοχή.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015

Αβοκάντο: Πόσο καλό κάνει στην υγεία;

Το αβοκάντο είναι ωφέλιμο για τη μείωση της χοληστερόλης και του κινδύνου για διαβήτη, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Δείτε τις ιδιότητές του.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015

Πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε;

Ποια τρόφιμα είναι καλή πηγή πρωτεΐνης; Σε τι ποσότητα πρέπει να καταναλώνουμε την πρωτεΐνη καθημερινά; Ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών.