Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015

Τροφές που μας "φουσκώνουν"

Πώς μπορούμε να διακρίνουμε ποιες τροφές μας "φουσκώνουν"; Ποια τρόφιμα είναι οι συνήθεις ύποπτοι για το δυσάρεστο συναίσθημα.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015

Ποια είναι τα πιο παχυντικά φαγητά;

Τι εννοούμε με τον όρο ''παχυντική τροφή''; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται αν θα παχύνουμε με ένα συγκεκριμένο φαγητό; Ποια φαγητά έχουν τις περισσότερες θερμίδες.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Έπεσε κάτω- να το φάω;

Πόσο μολύνονται τα τρόφιμα όταν πέφτουν στο δάπεδο; Ποια τρόφιμα συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια όταν πέσουν; Τι λένε οι έρευνες.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Σοκολάτα: Κάνει καλό ή κακό;

Η αγαπημένη σοκολάτα περιέχει θρεπτικές ουσίες και αντιοξειδωτικά που ωφελούν τον οργανισμό. Ποια είναι όμως τα αρνητικά της σημεία;

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Καφεΐνη και παιδιά: Πόση μπορούν να καταναλώνουν;

Τα παιδιά μπορούν να πίνουν καφέ; Ποια είναι η ανεκτή ποσότητα καφεΐνης και τι γίνεται με τα ενεργειακά ποτά; Δόσεις καφεΐνης ανά ηλικία.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα αδυνατίσω χωρίς άσκηση;

Ο καλός ύπνος, το νερό και η αποφυγή της ζάχαρης αποτελούν συμμάχους στο αδυνάτισμα. 8 tips που βοηθούν να χάσετε κιλά χωρίς να ασκείστε.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Τα μικρά μυστικά της σιλουέτας…

Το περπάτημα, το ποδήλατο, και ο καλός ύπνος αγαπούν τη σιλουέτα μας. Ποιος είναι ο ρόλος της έλλειψης στρες;

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Τρώτε αργά και απολαυστικά

Η προσεκτική κατανάλωση της τροφής είναι στενά συνδεδεμένη με την πέψη, άρα και με το μεταβολισμό μας. Πώς πρέπει να τρώμε;

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Ακτινίδιο: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία

Πλούσιο σε βιταμίνη C, το ακτινίδιο ωφελεί το δέρμα, συμβάλλει σε καλύτερο ύπνο, ωφελεί την καρδιά και περιορίζει τη δυσκοιλιότητα. Δείτε αναλυτικά τις ‘’αρετές’’ του.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

5 μύθοι για τους φούρνους μικροκυμάτων

Το ζέσταμα στα μικροκύματα αποτελεί κίνδυνο για τις θρεπτικές ουσίες; Το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων είναι ασφαλές; Μύθοι και αλήθειες.