Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012
5 συνήθειες όσων πετυχαίνουν στη δίαιταΠοια είναι τα μυστικά των ανθρώπων που πετυχαίνουν το στόχο τους στην απώλεια κιλών.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012
Υπέρταση και σόγιαΜελέτη έδειξε ότι μια απλή διατροφική αλλαγή και συγκεκριμένα η αντικατάσταση με πρωτεΐνη σόγιας ενός μέρους της προσλαμβανόμενηςπρωτεΐνης μπορεί να ελαττώσει την Αρτηριακή Πίεση περίπου στον ίδιο βαθμό με τη λήψη αντιϋπερτασικών φαρμάκων.
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012
Το πολύτιμο ασβέστιοΑν και 'μικρο' - συστατικό, θεωρείται από τα σπουδαιότερα συστατικά της τροφής μας εφόσον δομεί ολόκληρο το σκελετό μας.
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012
Βάλτε το νερό στη ζωή σαςΤο νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρησή μας στη ζωή. Κι αν δεν καταναλώσουμε νερό;
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
Λαχανικά: Απολαύστε τα με ασφάλειαΕπειδή τα λαχανικά αποτελούν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε κατά κόρον ωμά, εγκυμονούν και ανεπιθύμητους κινδύνους τους οποίους πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με τη σωστή αγορά, αποθήκευση και επεξεργασία τους.
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012
Τριγλυκερίδια: ρόλος και πρόληψηΤα τριγλυκερίδια αποτελούν ένα ενεργειακό νόμισμα, καθώς συνιστούν την κυριότερη μορφή αποθήκευσης ενέργειας του οργανισμού.
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
Τροφικές αλλεργίεςΟι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν κατά προσέγγιση το 6% με 8% των παιδιών με ηλικία μικρότερη των 2 ετών και το 2% των ενηλίκων. Οι ενδείξεις που προειδοποιούν για πιθανή τροφική αλλεργία είναι μια ανεπιθύμητη και δυσάρεστη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο που καταναλώθηκε.
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012
Η αξία της πρωτεΐνηςΟι πρωτεΐνες παίζουν πολλαπλό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό και χρησιμοποιούνται σε πλήθος λειτουργιών. Σημαντικότερες από αυτές είναι η δημιουργία νέου ιστού και μυών, η αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων ιστών από φθορές, η άμυνα του οργανισμού καθώς και η μεταφορά μηνυμάτων στο σώμα μας.
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012
Η σωστή διατροφή για τη μητέρα που θηλάζειΓια να είναι το γάλα της θηλάζουσας μητέρας ποιοτικά και ποσοτικά επαρκές για να τρέφεται σωστά το νεογνό θα πρέπει η διατροφή της να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Παρακάτω αναφέρεται πώς πρέπει να είναι διαμορφωμένη η διατροφή της θηλάζουσας για να παρέχει καλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας γάλα στο νεογνό.
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Γλυκοζίτες στεβιόλης: Mια νέα γλυκαντική ύλη φυσικής προέλευσης για περισσότερες γλυκές επιλογέςΤο νέο γλυκαντικό από στέβια έχει ήδη τραβήξει την προσοχή, όχι μόνο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, αλλά και, κυρίως, των ανθρώπων που αναζητούν περισσότερες διατροφικές επιλογές με λιγότερες θερμίδες.