Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

5 συνήθειες όσων πετυχαίνουν στη δίαιτα

Ποια είναι τα μυστικά των ανθρώπων που πετυχαίνουν το στόχο τους στην απώλεια κιλών.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Υπέρταση και σόγια

Μελέτη έδειξε ότι μια απλή διατροφική αλλαγή και συγκεκριμένα η αντικατάσταση με πρωτεΐνη σόγιας ενός μέρους της προσλαμβανόμενηςπρωτεΐνης μπορεί να ελαττώσει την Αρτηριακή Πίεση περίπου στον ίδιο βαθμό με τη λήψη αντιϋπερτασικών φαρμάκων.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Το πολύτιμο ασβέστιο

Αν και 'μικρο' - συστατικό, θεωρείται από τα σπουδαιότερα συστατικά της τροφής μας εφόσον δομεί ολόκληρο το σκελετό μας.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Βάλτε το νερό στη ζωή σας

Το νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρησή μας στη ζωή. Κι αν δεν καταναλώσουμε νερό;

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Λαχανικά: Απολαύστε τα με ασφάλεια

Επειδή τα λαχανικά αποτελούν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε κατά κόρον ωμά, εγκυμονούν και ανεπιθύμητους κινδύνους τους οποίους πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με τη σωστή αγορά, αποθήκευση και επεξεργασία τους.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Τριγλυκερίδια: ρόλος και πρόληψη

Τα τριγλυκερίδια αποτελούν ένα ενεργειακό νόμισμα, καθώς συνιστούν την κυριότερη μορφή αποθήκευσης ενέργειας του οργανισμού.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Τροφικές αλλεργίες

Οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν κατά προσέγγιση το 6% με 8% των παιδιών με ηλικία μικρότερη των 2 ετών και το 2% των ενηλίκων. Οι ενδείξεις που προειδοποιούν για πιθανή τροφική αλλεργία είναι μια ανεπιθύμητη και δυσάρεστη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο που καταναλώθηκε.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Η αξία της πρωτεΐνης

Οι πρωτεΐνες παίζουν πολλαπλό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό και χρησιμοποιούνται σε πλήθος λειτουργιών. Σημαντικότερες από αυτές είναι η δημιουργία νέου ιστού και μυών, η αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων ιστών από φθορές, η άμυνα του οργανισμού καθώς και η μεταφορά μηνυμάτων στο σώμα μας.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Η σωστή διατροφή για τη μητέρα που θηλάζει

Για να είναι το γάλα της θηλάζουσας μητέρας ποιοτικά και ποσοτικά επαρκές για να τρέφεται σωστά το νεογνό θα πρέπει η διατροφή της να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Παρακάτω αναφέρεται πώς πρέπει να είναι διαμορφωμένη η διατροφή της θηλάζουσας για να παρέχει καλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας γάλα στο νεογνό.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Γλυκοζίτες στεβιόλης: Mια νέα γλυκαντική ύλη φυσικής προέλευσης για περισσότερες γλυκές επιλογές

Το νέο γλυκαντικό από στέβια έχει ήδη τραβήξει την προσοχή, όχι μόνο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, αλλά και, κυρίως, των ανθρώπων που αναζητούν περισσότερες διατροφικές επιλογές με λιγότερες θερμίδες.