Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Συμβουλές για υγιεινό 'πρόχειρο φαγητό'

Απλές συμβουλές για καλύτερη ποιότητα και λιγότερες θερμίδες στο fast food που επιλέγετε.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Γευματίζοντας το Σαββατοκύριακο

Μπορεί η εποχή που διανύουμε να μας έχει 'μαζέψει' στα σπίτια, μειώνοντας τις εξόδους, το φαγητό ωστόσο εκτός σπιτιού είτε με τη μορφή delivery είτε σε φιλικά σπίτια φαίνεται να διατηρείται ακόμη ως παράδοση του Σαββατοκύριακου, για το ελληνικό νοικοκυριό.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Βιταμίνη D: η φύση βοηθάει (πάλι) την υγεία μας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στον οργανισμό σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός, με τρόπο δράσης παρόμοιο με εκείνο των ορμονών.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Γιατί λατρεύουμε τη σοκολάτα

Όταν μιλάμε για διατροφικό εθισμό, το μυαλό μας αυτόματα πάει στη σοκολάτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 40% γυναικών και το 15% των ανδρών αυτοαποκαλούνται chocoholics, δηλαδή άτομα με εθισμό στη σοκολάτα.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Υγιεινή διατροφή ενάντια (και) στην οικονομική κρίση

Η υγιεινή ελληνική διατροφή δεν είναι μια ‘lifestyle’ πρόταση που την εφαρμόζεις αν σου περισσεύουν χρήματα, είναι ένας τρόπος ζωής που σου επιστρέφει χρήματα, σου δίνει υγεία και ευεξία!

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012

Βιολογικά τρόφιμα: Γιατί να τα επιλέξετε

Ως γονείς έχετε συγκεκριμένους λόγους για να επιλέξετε τα βιολογικά τρόφιμα καθώς με αυτό τον τρόπο:

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012

Νηστίσιμες σαλάτες: δώστε γεύση και χρώμα στη Σαρακοστή!

Μια πολύ καλή λύση για την περίοδο της Νηστείας, αποτελούν οι ευφάνταστες σαλάτες με συνδυασμούς τροφίμων που γεμίζουν τον οργανισμό με ενέργεια και ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012

Οι ευεργετικές ιδιότητες της νηστείας

Όλο και περισσότερες μελέτες τα τελευταία χρόνια έρχονται να υποστηρίξουν τις ευεργετικές επιπτώσεις αυτού του διαφορετικού τρόπου διατροφής στην υγεία.

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012

Group therapy στο αδυνάτισμα;

Ολοένα και περισσότερα δεδομένα δείχνουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κοινωνικού δικτύου στο οποίο βρίσκονται τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012

Aυγό: Η παρεξηγημένη τροφή με τη σημαντική θρεπτική αξία

Το αυγό με βεβαιότητα θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί την πιο παρεξηγημένη ζωική τροφή. Tι αναφέρουν τα νεότερα δεδομένα.