Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012

Ο ρόλος του καλίου στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν αποδείξει την αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ της πρόσληψης καλίου και της αρτηριακής πίεσης.

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012

Παιδικό πρωινό: πολύτιμο και αναντικατάστατο

Πληθώρα μελετών έχει δείξει ότι το πρωινό βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της όρεξης και του σωματικού βάρους, ενισχύει τη συγκέντρωση, τη μνήμη, την καλή συμπεριφορά και την απόδοση στο σχολείο.

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι ωφέλιμες επιδράσεις του καφέ

Νεώτερα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο καφές, σε λογικές ποσότητες, έχει πλήθος ωφέλιμων επιδράσεων στον οργανισμό μας.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Σόγια και μεταβολικό Σύνδρομο

Η μεγάλη πλειοψηφία επιστημονικών μελετών υποστηρίζει πως η προσθήκη σόγιας στη διατροφή μπορεί να αποτρέψει ή να βελτιώσει τα συμπτώματα του ΜΣ σε μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Η...ηλικία της δίαιτας

Βάζουμε στο μικροσκόπιο δύο από τις πιο 'ηλικιωμένες' δίαιτες.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Τι μας παχαίνει τελικά;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει την παχυσαρκία πρόκληση του 21ου πρώτου αιώνα. Κι αναρωτιέται κανείς τι οδηγεί τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην παχυσαρκία και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Η όρεξη για αλάτι συνδέεται με τις εξαρτήσεις

Αποτελέσματα έρευνας υποδεικνύουν ότι οι ομάδες γονιδίων που διεγείρονται για την όρεξη για αλάτι είναι οι ίδιες που διεγείρονται στην περίπτωση εξάρτησης από κοκαΐνη ή ηρωίνη.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Θα βαρεθούμε ποτέ ένα τρόφιμο;

‘Θα μπορούσα να τρώω σοκολάτα – και πατατάκια – ολή την ημέρα, αν δεν φοβόμουνα τη ζυγαριά!’ Κι όμως, ξέρετε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τόσο εύκολα; Εν μέρει, μας προστατεύει ο ίδιος μαας ο εγκέφαλος...

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Αδυνατίστε...στην κουζίνα σας

Σταματήστε να ψάχνετε μαγικούς τρόπους για να απαλλαχτείτε από τα περιττά σας κιλά. Πολλές φορές η λύση είναι τόσο κοντά μας, όσο κοντά βρίσκεται…η κουζίνα μας.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Διατροφικές συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη

Κατά μεσής της κρίσης και ενώ τα πολιτικά γεγονότα κλιμακώνονται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, εμείς ως γνήσιοι Έλληνες, τιμάμε τα έθιμά μας και πάλι βρίσκουμε τον τρόπο να μαζευτούμε, να φάμε και να πιούμε.