Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011

Χαλβάς και ταχίνι: Οι πρωταγωνιστές της νηστείας

Ένα από τα τρόφιμα που λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή μας την περίοδο της νηστείας είναι το ταχίνι. Παράγεται με ειδική επεξεργασία από τους σπόρους σουσαμιού και η διατροφική του αξία είναι πολύ σημαντική.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011

Οδηγίες διατροφής για παγκρεατίτιδα

Ποια είναι η ενδεδειγμένη διατροφή για την παγκρεατίτιδα; Tροφές που πρέπει να αποφεύγονται και υπόδειγμα δίαιτας.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Διατροφή για εκκολπωματίτιδα

Σε περιπτώσεις εκκολπωμάτωσης και επειδή τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν, προσδιορίζοντας ως μια από τις αιτίες της παθολογικής αυτής κατάστασης τη μειωμένη πρόσληψη φυτικών ινών, προτείνεται δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες και αυξημένη πρόσληψη νερού.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Διατροφή για υγιή μαλλιά και νύχια

Τα μαλλιά και τα νύχια είναι από τα χαρακτηριστικά εκείνα σημεία του σώματός μας όπου εκδηλώνεται η καλή θρέψη ή και αντίθετα η δυσθρεψία.

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ποιες τροφές ενισχύουν το σκελετικό σύστημα

Τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα μπορούμε να επιτύχουμε μέγιστη οστική μάζα και να ενισχύσουμε την οστική πυκνότητα σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσετε δίαιτα

Η απόφαση για απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία διαρκείας που απαιτεί προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Πρέπει να ξεκινά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Στομαχικές ενοχλήσεις και διατροφικές αλλαγές

Στην περίπτωση που υποφέρετε από έντονες ενοχλήσεις που επιμένουν είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να εντοπίσει τα αίτια και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Λιπαρά: Πόσο ένοχα είναι τελικά;

Στην εποχή όπου τα καρδιαγγειακά αποτελούν μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες ασθένειες, τα λίπη αποτελούν το πιο ενοχοποιημένο συστατικό της διατροφής μας.

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

6 διατροφικές ανησυχίες των γονέων

Ο ρόλος του γονέα στην παιδική διατροφή πλέον γίνεται πιο καθοριστικός εφόσον πρωταρχική του ευθύνη είναι να παρέχει ένα υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Εξοικονομήστε χρήματα...τρώγοντας θρεπτικά

Συχνά, αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο το fast food να είναι πολύ πιο φθηνό από ένα μαγειρεμένο φαγητό, μπαίνοντας στον πειρασμό να θεωρήσουμε πως ίσως μια πιο 'ανθυγιεινή' διατροφή είναι πιο συμφέρουσα για το πορτοφόλι μας.