Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011

Οι καινούργιες αμερικανικές διατροφικές οδηγίες για καλύτερη υγεία

Στις 31 Ιανουαρίου 2011, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (USDA) ενημέρωσε το κοινό για τις νέες διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Διατροφική συμπεριφορά σε γεύματα εκτός σπιτιού

Πολλές φορές, φεύγοντας από το εστιατόριο ή την ταβέρνα, αισθανόμαστε την κοιλιά μας ‘πρησμένη’, και ξέρουμε ότι φάγαμε πολύ. Πόσο πολύ όμως; Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε με ακρίβεια, τις περισσότερες φορές όμως χάνουμε τον έλεγχο και τρώμε περισσότερο από όσο πιστεύουμε!

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

H διατροφική αξία του αβοκάντο

Με την καλή περιεκτικότητα του σε κάλιο συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Λόγω του φολλικού οξέος που περιέχει, προστατεύει κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

5 απαντήσεις στις πιο καυτές ερωτήσεις για το αδυνάτισμα

Ο ιδανικός ρυθμός που θα σας βοηθήσει να χάσετε το βάρος σας χωρίς να δημιουργήσετε προβλήματα στο μεταβολισμό σας είναι 10% του βάρους σας σε 3 με 4 μήνες.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Πορτοκάλι: Πολλά παραπάνω από πηγή βιταμίνης C

Εκτός από τη βιταμίνη C, το πορτοκάλι περιέχει δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Ας κάνουμε παρελθόν τα δυο επιπλέον κιλά

Οι γιορτές των Χριστουγέννων, δυστυχώς, είναι παρελθόν και πρέπει πλέον να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, τη δουλειά, το άγχος έχοντας να αντιμετωπίσουμε και τα δύο κιλά που μας ... χάρισαν.

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Κουρκουμάς: Το μυστικό των Ινδών

Εκτός από τη χρήση του ως μπαχαρικό, ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί στην Ινδία για θεραπευτικούς λόγους εδώ και αιώνες.

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Διατροφικά ‘ηρεμιστικά’ στο συρτάρι σας

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις δημιουργούν καθημερινά στρες και ένα αίσθημα ανασφάλειας. Εστιάζοντας στο πεδίο της διατροφής μπορούμε να πούμε ότι κι αυτή, στο βαθμό που της αναλογεί, μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του άγχους.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Οχυρωθείτε από επικίνδυνα...λαχανικά

Η ασφαλής χρήση και επεξεργασία των λαχανικών, μπορεί να μας προστατέψει από ανεπιθύμητος κινδύνους που 'εγκυμονούν'.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Ποια θεωρείται σωστή μερίδα

Όσοι θέλουν να τρώνε υγιεινά και να χάσουν βάρος, πρέπει να προσέχουν τις μερίδες των φαγητών. Ακόμα και τα πιο θρεπτικά φαγητά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες δίνουν θερμίδες παραπάνω από το κανονικό με αποτέλεσμα να παχαίνουμε.