Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Ποια υδατανθρακούχα τρόφιμα βοηθούν τη δίαιτά σας

Υπάρχουν υδατάνθρακες, κυρίως αυτοί των επεξεργασμένων τροφίμων που δεν ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό και άλλοι που είναι ευεργετικοί.

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010

Μειώστε τα κατάγματα με χορτοφαγία

Το ασβέστιο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της καθημερινής διατροφής, εφόσον έχει να κάνει τόσο με το 'χτίσιμο' ενός γερού σκελετού όσο και με τη διατήρηση της υγείας των οστών μας.

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010

Πόσο βάρος πρέπει να πάρει η έγκυος;

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι διατροφικές ανάγκες της εγκύου είναι αυξημένες, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει η μέλλουσα μητέρα να ΄τρώει για δύο'. Πόσα κιλά χρειάζεται να πάρει η έγκυος;

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010

Διατροφική προετοιμασία για μια υγιή εγκυμοσύνη

Η διατροφή επηρεάζει σημαντικά την πιθανότητα σύλληψης, καθώς και την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης. Πώς προετοιμάζεται διατροφικά μια γυναίκα;

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010

Αλάτι: Φίλος ή εχθρός;

Η προσθήκη αλατιού σχεδόν σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα γίνεται όλο και πιο 'επικίνδυνη' αφού μαζί με αυτό αυξάνεται και ο κίνδυνος υπέρτασης.

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

Καβούρια: Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα

Μια εναλλακτική διατροφική επιλογή αφορά στα καβούρια, τα οποία ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και τη μεγάλη θρεπτική τους αξία.

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Κύπερος: Ένα σημαντικό βότανο της περιοχής των Χανίων

Έχει θεραπευτική ιδιότητα θερμαντική, διασταλτική και διουρητική, όταν πίνεται απ’ όσους πάσχουν από λιθίαση και υδρωπικία.

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Πώς ο ύπνος βοηθά στην απώλεια βάρους

Η μειωμένη διάρκεια ύπνου σε τακτική βάση, σύμφωνα με έρευνες, σχετίζεται με αυξημένο βάρος. Πώς εξηγείται το φαινόμενο;

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Ποιες τροφές βελτιώνουν τη διάθεση

Yπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα συναισθήματά μας και κατά συνέπεια η διάθεσή μας επηρεάζονται αισθητά από την ποιότητα της διατροφής μας. Ποιες τροφές βελτιώνουν τη διάθεση;

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Δίαιτα: Τα μυστικά της εγγυημένης…αποτυχίας!

Πόσες φορές έχετε αρχίσει 'από Δευτέρα' δίαιτα; Αν είναι πάνω από μία, είναι προφανές ότι οι προηγούμενες δεν κατάφεραν να φέρουν την πολυπόθητη μόνιμη απώλεια βάρους.