Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκυμοσύνη: ποιες τροφές βλάπτουν

Βάλτε ένα μεγάλο Χ ή περιορίστε σημαντικά κάποιες τροφές, οι οποίες έχουν αποδειχτεί, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πως δεν κάνουν και τόσο καλό ούτε σε εσάς, αλλά ούτε και στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Λιναρόσπορος: Μια σημαντική ουσία

Ο λιναρόσπορος έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε ποιες νόσους μετριάζει τα συμπτώματα;

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Καφεΐνη, η καθημερινή μας απόλαυση

Η κατανάλωση ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη αποτελεί καθημερινή συνήθεια εδώ και χιλιάδες χρόνια, παρόλα αυτά συχνά αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού: τί οφέλη ή συνέπειες μπορεί να έχει η καθημερινή της κατανάλωση;

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Οι κίνδυνοι από το φαινόμενο δίαιτας γιο-γιο

Οι επαναλαμβανόμενες αυξομειώσεις του βάρους επιδρούν αρνητικά, κυρίως τις καύσεις και το μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, αλλά ταυτόχρονα επιβαρύνουν την ψυχική υγεία.

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η διατροφική αξία του τυριού

Τα τυριά αποτελούν απολαυστική και χορταστική πρόταση για κάθε γεύμα όλες τις ώρες της ημέρας. Ποια είναι η διατροφική αξία του τυριού.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως...παχαίνουν οι δίαιτες;

Ανατρέχοντας στο ιστορικό ενός ανθρώπου που κατά καιρούς έχει εφαρμόσει διάφορες δίαιτες, είναι πολύ πιθανό να καταλήξουμε στο 'παράδοξο' συμπέρασμα, ότι ορισμένες δίαιτες τελικά παχαίνουν….

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πώς θα ετοιμάσετε το σωστό σνακ για το παιδί σας

Επειδή τα παιδιά αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, η εξασφάλιση της ποιοτικής διατροφής έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς απαιτούνται σε καθημερινή βάση πυκνότερα θρεπτικά τρόφιμα σε σχέση με τους ενήλικες.

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010

7 υγιεινές συμβουλές για την καθημερινή σας διατροφή

Επιλέγοντας τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων σε ικανοποιητική ποσότητα για τον οργανισμό σας, εξασφαλίζετε ευεξία, ζωντάνια και καλύτερη εμφάνιση.

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010

Παιδική υπερκινητικότητα: ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής

Σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η υπερκινητικότητα οφείλεται πιθανά σε έναν συνδυασμό συγκεκριμένων παραγόντων. Ποιο ρόλο παίζει η διατροφή.

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010

Μετατρέψτε τη σαλάτα σε κυρίως γεύμα

Για να αποτελεί η σαλάτα το κυρίως γεύμα της ημέρας, θα πρέπει να περιέχει εκτός από τα λαχανικά, μια πηγή λιπαρών, μια πηγή πρωτεΐνης και φυσικά μια πηγή αμύλου.