Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Καλή διάθεση με χορό και σωστή διατροφή

Η άσκηση είναι υγεία και όλοι οι επιστήμονες τη χαρακτηρίζουν ως τον υπ’ αριθμό ένα σύμμαχο στη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και της διάρκειας της ζωής όλων μας.

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010

Αλόη: Προσοχή στις παρενέργειες

Κάνοντας μια ανασκόπηση σε όλα τα δεδομένα των πρόσφατων μελετών για την αλόη, προκύπτει το συμπέρασμα πως τα δεδομένα δεν είναι αρκετά πειστικά για να υποστηρίξουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω χρήσεις

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Έξυπνοι τρόποι για να μην παχύνετε το καλοκαίρι

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τις καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε δραστηριότητες στη φύση, κολύμπι, βόλτες στη θάλασσα και τα σοκάκια των νησιών, παιχνίδια στην άμμο… Θα περίμενε λοιπόν κανείς το καλοκαίρι να είναι μια περίοδος που δεν παχαίνουμε αλλά χάνουμε βάρος με φυσικό τρόπο.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Πόσο βλαβερά είναι για τους ηλικιωμένους τα παραπάνω κιλά

Είναι όμως το επιπλέον βάρος τόσο επικίνδυνο; Πόσα κιλά παραπάνω του φυσιολογικού μπορούμε να έχουμε, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας;

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010

Choc ′n Orange cheesecake

Διαιρέστε τα τριμμένα μπισκότα σε 2 ψηλά ποτήρια. Αναμίξτε μαζί το τυρί κρέμα και το γιαούρτι, και ανακατώστε μαζί με τη ζάχαρη και τα κομμάτια πορτοκαλιών, μέχρι να πήξει.

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010

Αντηλιακές... τροφές

Τα θρεπτικά συστατικά στα οποία επικεντρώνονται οι περισσότερες μελέτες, που εξετάζουν τη διατροφική προστασία του δέρματος από τις δυσμενείς επιδράσεις των ακτινών UV-A και UV-B, είναι τα καροτενοειδή.

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010

Απώλεια βάρους και απόλαυση!

Απώλεια κιλών ή απόλαυση; Αυτό το βασανιστικό ερώτημα είναι παρόν στην καθημερινότητα του ανθρώπου που θέλει να χάσει βάρος.

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Η σημασία των αποξηραμένων φρούτων στο διαιτολόγιό μας

Τα αποξηραμένα φρούτα εκτός από την ευχάριστη και γλυκιά γεύση που μας προσφέρουν, έχουν κάποιες ιδιότητες που τα καθιστούν πολύ σημαντικά για την υγεία μας.

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λιπαρά με μονοακόρεστα

Νεότερα δεδομένα από επιστημονικές έρευνες συστήνουν την προσοχή μας στην ποσότητα, στο είδος, αλλά και στην ποιότητα των λιπαρών που καταναλώνουμε.

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Είναι ασφαλές να δίνω στο παιδί μου προϊόντα light;

Αυτό που απασχολεί πολλούς γονείς είναι κατά πόσο τα τρόφιμα αυτά είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τα παιδιά τους.