Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010

Ασπαρτάμη: γλυκιά γεύση με ασφάλεια!

Μπορεί η εμφάνισή της να προκάλεσε έντονες διαμάχες αλλά, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο συμφωνούν οι ειδικοί: η Ασπαρτάμη είναι ένας ασφαλής σύμμαχος για να απολαμβάνουμε τη γλυκύτητα στη γεύση, χωρίς συνέπειες στην υγεία μας!

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010

Ακολουθούν οι Έλληνες φοιτητές διατροφής το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής;

Υπάρχουν ενδείξεις στη σύγχρονη βιβλιογραφία ότι οι νέοι της Μεσογείου τείνουν να εγκαταλείπουν το διατροφικό μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής, προτιμώντας το πιο πρόχειρο και γρήγορο φαγητό του δυτικού κόσμου.

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010

Κοτόπουλο ψητό με λεμόνι και σκόρδο

Θα χρειαστείτε κοτόπουλο, γλυκοπατάτες, λεμόνια, σκόρδο και τοματίνια.

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010

Πρόγραμμα MEND: Φως στο τούνελ της παιδικής παχυσαρκίας

Πλέον, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα θέματα δημόσιας υγείας.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010

Κανόνες διατροφικής συμπεριφοράς

Η σωστή διατροφή εξασφαλίζει όχι μονό σωματική υγεία αλλά και ψυχική ευεξία. Στόχος μας δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους. Είναι και η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφικής συμπεριφοράς που δεν θα είναι εφήμερη.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Σαρακοστιανή διατροφή

Η αποχή για κάποιο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας μας.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Σαλάτα με φασολάκια και φρέσκα κρεμμυδάκια

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα φασολάκια για 7 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Προϊόντα light

Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές προτιμούν τα τρόφιμα με λιγότερα λιπαρά, γνωστά ως light προϊόντα. Στις μέρες μας υπάρχει πληθώρα τέτοιων προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Η ‘κρίση’ της ζυγαριάς…

Για όσους τους απασχολεί η διατροφή τους, ή η υγεία ή πολύ απλά μόνο η σιλουέτα τους, οι μέρες αυτές θεωρούνται ημέρες ‘επανόδου’ στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες ή και έναρξης μιας νέας προσπάθειας.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Διατροφικές συμβουλές για την οστεοπόρωση

Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθείτε κατά της οστεοπόρωσης;