Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Κινέζικη λαχανοσαλάτα

Θα χρειαστείτε σουσάμι, ξύδι από ρύζι, σουσαμέλαιο, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο, λάχανο, καρότα, noodles, αλάτι και πιπέρι.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Διατροφικοί 'γρίφοι'

Οι αντιφάσεις που συχνά συνοδεύουν τα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, με βασικότερο τη μάχη κατά των περιττών κιλών, όχι μόνο προκαλούν σύγχυση αλλά, συνήθως, έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό!

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Περιττά κιλά: Μία 'εξίσωση' για...προχωρημένους!

Σήμερα ξέρουμε ότι, η παχυσαρκία, που προκαλείται όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε είναι περισσότερες από αυτές που καταναλώνουμε, είναι μία 'νόσος', που οφείλεται σε ένα συνδυασμό ποικίλων παραγόντων.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Κολοκύθια γεμιστά

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Κόβετε κάθε κολοκύθι στη μέση και βγάζετε τους σπόρους. Βράζετε το ρύζι.

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Τροφική αλλεργία: ποια τρόφιμα προσέχουμε

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαφορά της τροφικής αλλεργίας από την τροφική δυσανεξία, καθώς η δεύτερη προκαλεί απλά δυσάρεστα συμπτώματα ύστερα από την κατανάλωση τροφής, που δεν αφορά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Αποτοξίνωση S.O.S.

Σε διατροφικό επίπεδο, ‘τοξίνες’ μπορεί να θεωρούνται τα συντηρητικά, οι χρωστικές και γλυκαντικές ουσίες.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Σαλάτα με καστανό ρύζι και κάρυ

Σε ένα μπολ αναμείξτε το ρύζι, το μήλο, τις σταφίδες, το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Απογαλακτισμός: Από το γάλα στις κρέμες και στις άλλες στερεές τροφές

Ο απογαλακτισμός του μωρού είναι μια απαραίτητη διαδικασία που ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 4 - 6 μηνών, υπό την καθοδήγηση του παιδιάτρου.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια την παχυσαρκία

Νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό 'American Journal of Clinical Nutrition' υποδεικνύει ότι τα γονίδια για τον Δείκτη Μάζας Σώματος μπορεί να είναι υπεύθυνα για ποσοστό μικρότερο του 1% για την παχυσαρκία.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010

Οργανώστε τη διατροφή σας για να αποκτήσετε υγιές βάρος

Η οργάνωση της διατροφής μας είναι ένα από τα στοιχεία που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε ένα πρόγραμμα ρύθμισης του βάρους.