Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010

Τρώμε έξυπνα, τρώμε ισορροπημένα

Με τον όρο ισορροπημένη διατροφή εννοούμε κατανάλωση όλων των τροφών με σύνεση. Δεν υπάρχουν 'καλά' ή 'κακά' φαγητά.

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010

Επαναφορά στην τάξη...μετά τις γιορτές

Αν και οι αλλαγές που χρειάζεται να κάνει ο καθένας θα πρέπει να είναι εξατομικευμένες με βάση τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του, υπάρχουν ορισμένοι ‘χρυσοί κανόνες’ που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα κιλά των γιορτών:

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010

Πώς θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών

Μετά από την περίοδο των γιορτών όλοι ακούμε κατά καιρούς, από φίλους και γνωστούς την ανάγκη τους να αποτοξινωθούν από τη διατροφική κραιπάλη αυτής της περιόδου. Είναι καιρός να αναρωτηθούμε τελικά, αν η επιλογή αυτή βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Κατάλληλες οι χορτοφαγικές δίαιτες!

Η Αμερικανική Εταιρεία Διαιτολογίας εξέδωσε την τελευταία επίσημη θέση σε ότι αφορά τις χορτοφαγικές και τις αποκλειστικά χορτοφαγικές δίαιτες.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Κλασική χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Συνταγή για πουτίγκα, ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Διατροφή: πείτε 'όχι' στις εορταστικές... παρεκτροπές

Kάθε χρόνο η περίοδος των γιορτών χαρίζει σε όλους χαρά και όμορφες στιγμές και, στους περισσότερους από εμάς, κάποια...παραπανίσια κιλά. Αποτέλεσμα το άγχος για να τα χάσουμε.

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Σούσι με αβοκάντο και αγγούρι

Βράστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά και μόλις απορροφηθεί το νερό, ρίξτε το ξύδι και το αλάτι. Αφήστε στη συνέχεια το ρύζι να κρυώσει.

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Πώς θα διατηρήσετε το μέτρο στην παιδική διατροφή τα Χριστούγεννα

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να διαπαιδαγωγηθούν στη σωστή διατροφή από μικρή ηλικία έτσι ώστε να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες τις οποίες θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Με τις γιορτές όμως τι γίνεται;

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

6 συμβουλές για διατροφή στην άθληση

Γνωρίζοντας πλέον καλά ότι η σύσταση της διατροφής και το καθημερινό διαιτολόγιο παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία, φυσική κατάσταση και απόδοση ενός αθλούμενου ή αθλητή, παρακάτω σας παραθέτουμε 6 βασικές διατροφικές αρχές για όλους όσους επιλέγουν να έχουν αυξημένη φυσική δραστηριότητα:

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικος οδηγός τσέπης για το εορταστικό τραπέζι

Σας παραθέτουμε μερικές απλές και πρακτικές συμβουλές για να ανταπεξέλθετε χωρίς να κινδυνέψετε να βάλετε βάρος στα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.