Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009
Τεστ δυσανεξίας: Αναγνωρίζοντας τις τροφές που μας 'τρώνε'Με το τεστ δυσανεξίας διερευνάμε ποιες είναι οι 'ένοχες' τροφές οι οποίες όταν καταναλωθούν προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα.
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009
Διατροφικοί ‘γρίφοι’Οι αντιφάσεις που συχνά συνοδεύουν τα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, με βασικότερο τη μάχη κατά των περιττών κιλών, όχι μόνο προκαλούν σύγχυση αλλά, συνήθως, έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό!
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009
Διαβήτης: Διατροφή και φαρμακευτική αγωγήΗ χρονική στιγμή του γεύματος είναι πάρα πολύ σημαντική για τα άτομα που χρειάζονται χορήγηση ινσουλίνης.
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009
Η θρεπτική αξία της πατάταςΗ πατάτα περιέχει άμυλο, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και μεγάλης θρεπτικής αξίας.
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009
Κρητικό μπουρέκι με λίγα λιπαράΓια το κρητικό μπουρέκι θα χρειαστείτε πατάτες, κολοκυθάκια, δυόσμο, γάλα, ανθότυρο, σφολιάτα και ελαιόλαδο.
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009
Ρεσβερατρόλη: Το φυσικό αντιβιοτικόH ρεσβερατρόλη είναι ένα φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, στα μούρα, στα πεύκα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια.
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009
Παγκόσμια επισιτιστική κρίσηΤη στιγμή που το ενδιαφέρον ολόκληρης της ανθρωπότητας είναι επικεντρωμένο στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στη μαγική στιγμή που θα ανακοινωθεί περίτρανα η ανακάλυψη του νέου φάρμακου που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας του δυτικού κόσμου, μια άλλη ‘παραμελημένη’ κρίση εντείνεται σιωπηλά και προβάλλει απειλητική όσο ποτέ άλλοτε.
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009
Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγείαΤο σταφύλι, το φρούτο του φθινοπώρου, αποκαλείται 'ευτυχές δημιούργημα της φύσης'. Ποια είναι η διατροφική αξία του και οι ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία;
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009
ΠατατοσέλινοΙδανική επιλογή για ένα ελαφρύ, θρεπτικό γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για την προστασία του ανοσοποιητικού.
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009
Ετικέτες τροφίμων: Πώς να τις διαβάσετε!Τα συστατικά αναγράφονται στις ετικέτες τροφίμων κατά σειρά βάρους: πρώτα αναφέρονται τα συστατικά που περιέχονται σε μεγαλύτερη ποσότητα και τελευταία εκείνα που περιέχονται σε μικρότερη ποσότητα.