Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Σαλάτα με άγριο ρύζι και γαλοπούλα

Θα χρειαστείτε σπανάκι, γαλοπούλα, άγριο ρύζι, κρεμμύδια, μανιτάρια, πιπεριά και ντομάτες.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Σουφλέ καρότου

Συνταγή για 12 μερίδες. Κάθε μερίδα περιέχει 178 θερμίδες.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Πόσο σημαντική είναι η ενδυνάμωση του οργανισμού πριν από τις διακοπές;

Οι διακοπές αποτελούν μια περίοδο χαλάρωσης και ξεκούρασης. Ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές διακοπές λίγο πριν από την εξόρμηση στις παραλίες οι περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες ακολουθούν κάποιο αυστηρό και στερητικό πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσουν κάποια περιττά κιλά και να εμφανιστούν χωρίς ατέλειες στην παραλία.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Οι κρυμμένες θερμίδες του ‘junk food’ και πώς να τις γλιτώσετε!

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το φαγητό απέξω ‘είναι ανθυγιεινό’, λίγοι είναι που συνειδητοποιούν σε τι βαθμό. Ακόμα και μια φαινομενικά αθώα σαλάτα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ‘βόμβα’ θερμίδων και λίπους όταν περιέχει σως, κρουτόν, τυρί, και αλλαντικά.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Γρήγορη απώλεια βάρους: Τι πρέπει να αποφεύγετε

Όταν καταναλώνετε λιγότερες από 1000-1200 θερμίδες την ημέρα, ο οργανισμός σας αναπτύσσει μια αντίδραση πείνας, κάτι το οποίο μειώνει το μεταβολισμό. Οι 1000-1200 θερμίδες πρέπει να είναι το κατώτερο όριο και μάλιστα πολλές γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες προκειμένου να αδυνατίσουν.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Σολομός σκορδάτος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 2000C. Τοποθετήστε το σολομό πάνω σε αλουμινόχαρτο. Πασπαλίστε το σολομό με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κάρρυ και άνηθο.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…και πώς δεν θα παρεκτραπείτε

Σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές για ένα όμορφο, ειδυλλιακό καλοκαιρινό μεσημεριανό ή δείπνο, έτσι ώστε να ευχαριστηθείτε την έξοδό σας χωρίς να έχετε μονίμως στο μυαλό το φαγητό.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Ζελέ με γιαούρτι

Το ζελέ με γιαούρτι αποτελεί δροσερό συνδυασμό με λίγες θερμίδες και πολλή απόλαυση!

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Καλοκαίρι: 'Ωρα για 'φρουτοθεραπεία' και 'σαλατοθεραπεία'

Από τώρα και για τις επόμενες εβδομάδες είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε περισσότερη έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και να τα προσαρμόσουμε απαραιτήτως στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Καούρες: Πώς να τις αντιμετωπίσετε

Τόσο οι απλές καούρες όσο και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορούν να περιοριστούν σημαντικά με εφαρμογή ορισμένων απλών αλλαγών στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής.