Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Πανέ κοτόπουλο με σκόρδο

Σε ένα μαγειρικό μπωλ αναμείξτε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τα τρίμματα ψωμιού και το αλεύρι.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Το χρυσό δισκοπότηρο των διαιτών

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τελικού διαιτολογίου από τον ειδικό. Η φάση της ζωής, για παράδειγμα, την οποία διανύει το άτομο είναι μια από τις πιο καθοριστικές.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

'Ελλειψη σιδήρου και αναιμία στην εγκυμοσύνη

H αναιμία κατά την εγκυμοσύνη πρόκειται αρχικά για μία 'φυσιολογική' κατάσταση η οποία εμφανίζεται συνήθως στο δεύτερο ήμισυ της εγκυμοσύνης, οπότε και αυξάνονται οι ανάγκες του εμβρύου σε θρεπτικά συστατικά.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Ξινόγαλο με δημητριακά, μέλι και ακτινίδιο

Καθαρίζω τα ακτινίδια και τα κόβω σε ομοιόμορφες φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τον χυμό από το πορτοκάλι και το μέλι και τον ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το μέλι και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Η διατροφή της έφηβης για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η ανάπτυξη υψηλότερης κορυφαίας οστικής μάζας (peak bone mass) κατά τη διάρκεια της εφηβείας προλαμβάνει την ανάπτυξη της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Γλυκαντικές ουσίες

Εφόσον έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς υγείας, οι γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων αποτελούν μια γλυκιά και ασφαλή καθημερινή συνήθεια.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Σαλάτα με βραστά λαχανικά και τόνο

Θα χρειαστείτε κολοκύθια, κουνουπίδι, μπρόκολο, πατάτες, τόνο, χυμό από γκρέιπ-φρουτ και από λεμόνια.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Μπορούν οι διαβητικοί να καταναλώνουν ζάχαρη;

Σήμερα, πλέον, η επιστημονική κοινότητα επιτρέπει την κατανάλωση υδατανθράκων και αμυλούχων τροφίμων στους διαβητικούς ασθενείς, εκπαιδεύοντάς τους παράλληλα πώς να καταμερίζουν τις τροφές αυτές στα γεύματα της ημέρας.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένισης

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου της Κολούμπια στη Ν. Υόρκη, η Μεσογειακή διατροφή φαίνεται να σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένισης - ένα στάδιο ανάμεσα στη φυσιολογική γήρανση και την άνοια - ή της μετάβασης από ήπια γνωστική εξασθένιση σε νόσο Αλτσχάιμερ.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Σαλάτα με βραστό κοτόπουλο και μήλα

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό, βράζω τα φιλέτα κοτόπουλου μαζί με τα δαφνόφυλλα για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.