Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Διατροφή: 'Οπλο κατά της νεφρολιθίασης

Ο πιο σημαντικός διατροφικός παράγοντας που προλαμβάνει το σχηματισμό των κρυστάλλων είναι η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων υγρών.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Αμύγδαλα: H υγιεινή επιλογή

Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Μια μερίδα (περίπου 20 αμύγδαλα, όσα δηλαδή χωράνε σε 2 χούφτες) είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Υδάτωση: Νερό ή κάτι περισσότερο;

Το νερό συμμετέχει σε όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, όπως η πέψη και η απορρόφηση αλλά συμβάλλει και στην αξιοποίηση των υδατοδιαλυτών βιταμινών. Είναι επίσης απαραίτητο για τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και των μεταβολιτών τους.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

9 Μύθοι για τη διατροφή

Ένας άνθρωπος πρέπει να πίνει 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως;Υπάρχουν συνδυασμοί τροφίμων που παχαίνουν; Μύθοι για τη διατροφή και το αδυνάτισμα.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Πόσο κατάλληλη είναι η νηστεία για τα παιδιά;

Κατά τη Σαρακοστή, η νηστεία περιλαμβάνει αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα. Τρόφιμα που αποκλείονται από το διαιτολόγιο είναι τα γαλακτοκομικά, το κρέας, το ψάρι, το αυγό.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

Παιδική παχυσαρκία: ‘Απαγορευμένα’ τρόφιμα και τρόφιμα ως επιβράβευση

Ο ρόλος των γονέων στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών είναι καθοριστικός, ειδικά στις μικρές ηλικίες, όπου αποτελούν το σημαντικότερο πρότυπο προς μίμηση και είναι σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διαθεσιμότητα φαγητού.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Φασολάκια φούρνου

Η γευστική, μεσογειακή αυτή συνταγή, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πολύτιμων συστατικών για την υγεία του εντέρου.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009

Ταυρίνη και γλυκορονολακτόνη

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας των Τροφίμων (EFSA) υποστηρίζει για πρώτη φορά την ασφάλεια των δυο δημοφιλών ουσιών, συστατικών των ενεργειακών ποτών, ταυρίνης και της γλυκορονολακτόνης.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009

Διατροφή για παιδιά 2 έως 5 ετών

Οι παρακάτω προτάσεις για υγιεινές διατροφικές επιλογές αφορούν παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών και βασίζονται στις συστάσεις του Αμερικάνικου Συλλόγου Διατροφής.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009

Πουρές πατάτας με σπανάκι

Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τοποθετήστε το ελαιόλαδο. Πρώτα ρίξτε τις πιπεριές και μετά από 3 λεπτά προσθέστε το αλεύρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.