Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Ρεβίθια με σπανάκι, μάραθο και τομάτα

Τα ρεβίθια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως μη αμυλώδεις πολυσακχαρίτες και χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο ρόλος της οικογενειακής εκπαίδευσης στο τραπέζι

Το οικογενειακό τραπέζι αποτελεί τον χώρο συγκέντρωσης της οικογένειας. Βρίσκονται όλοι μαζί, μοιράζονται τα νέα της ημέρας, χαλαρώνουν και ανταλλάζουν απόψεις και εμπειρίες και όλα αυτά παράλληλα με την κατανάλωση του γεύματος.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Δυσκοιλιότητα: ένα συχνό πρόβλημα

Σύμφωνα με μελέτη του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑ.ΣΤ.), περίπου 1 στους 5 Έλληνες υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Σολομός με καστανό ρύζι και δαμάσκηνα

Σε καλά αλατισμένο νερό, βράζω το ρύζι για μισή περίπου ώρα και το σουρώνω. Όσο ακόμα είναι ζεστό, το ανακατεύω με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα με το μισό περίπου ελαιόλαδο.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Προσοχή στην ασφάλεια τροφίμων

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένα ζήτημα που πολλές φορές δεν τυγχάνει της σημασίας που απαιτείται.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Υγιεινή διατροφή στην εμμηνόπαυση

Με τον ερχομό της εμμηνόπαυσης υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό της γυναίκας. Μια καλή διατροφή μπορεί να μετριάσει την αύξηση του βάρους και να βελτιώσει τα υπόλοιπα συμπτώματα.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Πώς θα απoφύγετε τις τροφικές αλλεργίες

Η συχνότητα εμφάνισης τροφικών αλλεργιών έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, με ένα ποσοστό της τάξεως περίπου του 2 - 4% των ενηλίκων και του 6% των παιδιών να υποφέρουν από κάποιου είδους τροφική αλλεργία.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

Μοσχάρι φιλέτο στον ατμό

Θα χρειαστείτε μοσχάρι φιλέτο, τζίντζερ, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι, καρότο και πράσο.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

Διατροφή για υγιή μαλλιά

Η διατροφή επηρεάζει το πώς λειτουργεί ο οργανισμός μας εκ των έσω, επηρεάζει όμως και αυτό που φαίνεται: την επιδερμίδα μας, τα νύχια μας, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής μας.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009

Aδυνατίστε σύμφωνα με τον χαρακτήρα σας

Επτά διαφορετικοί τύποι χαρακτήρα. Επτά διαφορετικοί τύποι κατανάλωσης. Ταυτιστείτε με τον δικό σας μέσα από τα στοιχεία που καλύτερα σας χαρακτηρίζουν και, προσοχή, γιατί και τα 'θανάσιμα αμαρτήματα' ήταν επτά.