Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η διατροφή στην εμμηνόπαυση

Σε όλες τις περιπτώσεις, η προσεγμένη διατροφή είναι απαραίτητη για τη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, αλλά και για την προστασία της γυναίκας από τις ορμονικές διαταραχές που συμβαίνουν κατά τη διάρκειά της.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Κουνέλι: Πλούσιο σε ω-3 λιπαρά

Το κουνελίσιο κρέας έχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και χαμηλά ποσοστά λίπους, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και ταυτόχρονα αναζητούν εκλεπτυσμένες γευστικές απολαύσεις.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Σαλάτα με μπρόκολο και ξηρούς καρπούς

Αναμείξτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπωλ τοποθετείστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και περιχύστε με το dressing που παρασκευάσατε. Πριν σερβίρετε, παγώστε για λίγη ώρα το πιάτο.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008

Μήπως πάσχετε από δυσανεξία στη λακτόζη;

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι 70 % του πληθυσμού παγκοσμίως φαίνεται να έχει γαστρεντερικές ενοχλήσεις έστω και σε μικρό βαθμό μετά την κατανάλωση γάλακτος. Πώς θα καταλάβετε ότι πάσχετε από δυσανοχή στη λακτόζη;

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Διακοπή καπνίσματος: Πώς δεν θα πάρετε κιλά

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για τους χρόνιους καπνιστές, ενώ η επίτευξη του στόχου απαιτεί πειθαρχία, καθώς οι δυσκολίες είναι αρκετές.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Γαρίδες με πορτοκάλι και λάιμ

Σε μίξερ αναμείξτε το χυμό των πορτοκαλιών και των λάιμ καθώς και τις φλούδες τους με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Οι διατροφικές ανάγκες της φοιτήτριας

Ιδιαίτερης σημασίας η πρόσληψη σε σίδηρο, φυλλικό και Β12, καθώς λόγω της εμμηνορρυσίας οι ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες. Η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου και θα πρέπει τα φρούτα που την περιέχουν να λαμβάνονται μετά από γεύμα.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Καρύδια: πλούσια σε πρωτεΐνες

Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

Κοτόπουλο με Cottage και ροδάκινα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο. Αναμείξτε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο και το Cottage cheese.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

Η κατάλληλη διατροφή για το γυμναστήριο

Η τακτική άσκηση ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της γλυκόζης του αίματος και φυσικά μας βοηθά να διατηρούμε υγιές βάρος και σωματικό λίπος.