Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008
Μπανάνα: το πιο παρεξηγημένο φρούτοΗ μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών, ενώ η γλυκιά της γεύση και ο κορεσμός που προκαλεί λόγω των φυτικών ινών την καθιστούν ένα ποιοτικό σνακ σε σχέση με οποιοδήποτε επεξεργασμένο τρόφιμο ή γλύκισμα.
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008
Φρικασέ με φινόκιοΟ συνδυασμός μυρωδικών χόρτων και βολβών με το κρέας, εξυπηρετεί πέρα από την αρμονία γεύσης και την παροχή πολύτιμων φυτοπροστατευτικών ουσιών στο πιάτο μας, ικανές να 'εξισορροπήσουν' τα όποια 'μεμπτά' μας προσφέρει το κρέας.
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008
10 tips για τη Μεσογειακή ΔιατροφήΟι διατροφικές συνήθειες, που διαφέρουν από τόπο σε τόπο, μπορεί να αλλάξουν για να αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα του οφέλους στην υγεία, που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή. Και να πώς…
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008
Τι 'σαμποτάρει' το αδυνάτισμαΓίνονται με σωστό τρόπο οι προσπάθειες για απώλεια βάρους ή ορισμένες φορές γίνονται με τη χρήση ανορθόδοξων και ακατάλληλων μέσων;
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008
Πόσο μας παχαίνει το ταχίνι;Ένα από τα τρόφιμα που έρχεται στην επικαιρότητα σε κάθε περίοδο νηστείας είναι το ταχίνι. Παράγεται με ειδική επεξεργασία από τους σπόρους σουσαμιού και η διατροφική του αξία είναι σημαντική.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008
Γάλα: Γιατί μας είναι απαραίτητοTo γάλα είναι ένα βιολογικό προϊόν που αποτελεί την πρώτη και μία από τις σημαντικότερες τροφές του ανθρώπου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008
Γαριδοσαλάτα με πένεςΕνα πιάτο που συνδυάζει τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά. Η μερίδα έχει 285 θερμίδες.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008
Κάπνισμα και σωματικό βάροςΠοια η σχέση μεταξύ καπνίσματος, σωματικού βάρους, κατανομής σωματικού λίπους και αντίστασης στην ινσουλίνη;
Τρίτη, 08 Απριλίου 2008
Ασβέστιο: Μια πολύτιμη ουσίαΤο ασβέστιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο πολύ σημαντικό για τα οστά, τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου. Πού το βρίσκουμε, πόσο χρειαζόμαστε και ποιοι είναι οι 'εχθροί' του.
Τρίτη, 08 Απριλίου 2008
Πιτάκια με μελιτζάνα και μοτσαρέλαΣτη συνταγή αυτή, πρωταγωνιστεί η εξαιρετική μελιτζάνα, με το χαρακτηριστικό χρώμα που οφείλεται σε μια ομάδα ουσιών, τις ανθοκυανίνες. Οι ουσίες αυτές, αποτελούν υδατοδιαλυτές χρωστικές και στο φυτό έχουν την αποστολή να προστατεύουν τους καρπούς του από την επίδραση της ακτινοβολίας UV.