Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007

Γίγαντες με λαχανικά

Τα όσπρια βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας διατροφής και ως τέτοια τροφή συστήνεται η κατανάλωσή τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007

Το Σύνδρομο νυχτερινής κατανάλωσης τροφής

Το σύνδρομο νυχτερινής κατανάλωσης εμφανίζεται δυσανάλογα ανάμεσα σε παχύσαρκα άτομα, κυρίως τις περιόδους έντονου στρες και αποτελεί οργανική προσπάθεια άμβλυνσης του στρεσογόνου φορτίου.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Αυγά καγιανά

Τα αυγά καγιανά είναι ένα γεύμα το οποίο με την προσθήκη μιας φέτας ψωμιού και σαλάτας μπορεί να θεωρηθεί πλήρες. Αντικαθιστά τους καλοκαιρινούς μήνες την ομελέτα και καλύπτει τόσο σε επίπεδο γεύσης όσο και σε θρεπτικά συστατικά τις ανάγκες μας.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Το μεταβολικό σύνδρομο

Ένα από τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα επιστημόνων που ασχολούνται με το πρόβλημα της παχυσαρκίας, είναι το Μεταβολικό Σύνδρομο και οι πολλές και ποικίλες επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Κελυφωτά φιστίκια κατά της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων!

Για πολλούς είναι ένα απλό συνοδευτικό για το ποτό τους. Για άλλους ένα σνακ μπροστά στην τηλεόραση. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι θα πρέπει για όλους να αποτελούν ένα συστατικό μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007

Αρακάς κοκκινιστός με αγκινάρες

Μια υγειϊνή και ιδιαίτερα θρεπτική συνταγή κατάλληλη για τη νηστεία. Ένα πιάτο αντιπροσωπευτικό του Μεσογειακού τρόπου διατροφής που προσφέρει φυσική ασπίδα απο καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007

Διατροφή για υγιές και λαμπερό δέρμα

Το δέρμα, ένα αυτοτελές όργανο του σώματός μας, εκτελεί για τον οργανισμό ποικίλες και χρήσιμες λειτουργίες, γι’ αυτό εξάλλου και χαρακτηρίζεται σαν τον καθρέφτη της σωματικής και ψυχικής υγείας του κάθε ανθρώπου.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Nοσήματα του πεπτικού και διατροφή

Η διαιτητική αγωγή στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος χαρακτηρίζεται από άμεσα και εμφανέστατα αποτελέσματα. Η χρησιμοποίηση της κατάλληλης και παράλληλα η αποφυγή της ακατάλληλης τροφής συνεπάγεται ταχεία υποχώρηση των ενοχλήσεων που πηγάζουν από τις γαστρεντερικές παθήσεις.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Τα χρώματα της φύσης στο πιάτο μας

Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της υγιεινής διατροφής, προσδιορίζεται από την έννοια της ποικιλίας. Καμία τροφή από μόνη της, δεν μπορεί να αποτελέσει το αποκλειστικό διαθρεπτικό μέσο για επαρκή σίτιση.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007

Η πρόπολη ως φυσικό αντιμικροβιακό

Με μια πιο ενδελεχή ματιά σε μια κυψέλη, εύκολα θα διαπιστώναμε πως οι μέλισσες χρησιμοποιούν μια ιδιαίτερη ουσία υπό μορφή επικάλυψης, σαν γενική μορφή προστασίας. Η ουσία αυτή λέγεται πρόπολη.