Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2007

Αλγερινή σούπα

Η συγκεκριμένη σούπα είναι ένα πλήρες γεύμα που προσφέρει ισορροπία σε θρεπτικά συστατικά και αξιόλογη ποσότητα ενέργειας. Μπορεί να καταναλωθεί ως κύριο γεύμα με μια σαλάτα, προσδίδοντας στο διαιτολόγιό μας ιδιαίτερη θρεπτική αξία.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007

Πόσο ευεργετικοί είναι οι χυμοί φρούτων

Είναι γνωστό ότι η ευεργετική δράση των φρούτων και των χυμών δεν περιορίζεται σε μία μόνο θρεπτική ουσία που περιέχουν. Βιταμίνες όπως C, E, φυλλικό οξύ και Α, καροτενοειδή, καθώς και άλλα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο και διαιτητικές ίνες, είναι γνωστό ότι στοιχειοθετούν το πλαίσιο της υψηλής θρεπτικής αξίας τους.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007

Μέλι: Σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Μια από τις τροφές που συγκεντρώνει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των θρεπτικών συστατικών του, είναι το μέλι. Το μέλι είναι μια φυσική γλυκαντική τροφή που παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και κυτταροπροστατευτική δράση.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007

Σπανάκι σουφλέ

Πρόκειται για μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν αγαπούν το σπανάκι, αλλά θα ήθελαν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει ως τρόφιμο.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007

Λάχανο: Ένα πολύτιμο λαχανικό στο πιάτο μας

Πέρα από την προστατευτική δράση των φυτοσυστατικών ενάντια στον καρκίνο, το λάχανο είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007

Μαϊντανός: Μυρωδικό με εξαιρετική θρεπτική αξία

Ο μαιντανός είναι ο γαστρονομικός δορυφόρος κάθε τροφής καθώς 'πάει' με όλα.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007

Η αξία του μαυροπίπερου

Ας δούμε τι κάνει το μαυροπίπερο και ας προσπαθήσουμε να πειστούμε ότι η χρήση του από τους προπαπούδες μας ήταν συμπτωματικά σωστή.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007

Το ψάρι σύμμαχος της καρδιάς

Λίπος: μία λέξη που σχετίζεται με παχυσαρκία, παθήσεις, προβλήματα στην καρδιά. Ένα συστατικό του διαιτολογίου μας που προσπαθούμε να το αποφύγουμε γιατί το έχουμε συσχετίσει με κάτι μη υγιεινό. Είναι όμως έτσι; Είναι πραγματικά το λίπος κάτι κακό για τον οργανισμό μας;

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007

Γαλατόπιτα

Είναι γνωστό ότι το γάλα δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο μας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για διαιτολόγιο παιδιών. Κι αυτό γιατί προμηθεύει τον οργανισμό μας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007

Αλάτι: μια σύγχρονη απειλή

Η κοινότυπη διατροφική σύσταση 'μέτρον άριστον' σε λίγα τρόφιμα αποδυκνείεται τόσο βαρυσήμαντη όσο για το αλάτι.