Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007

Οι νέες οδηγίες για την πρόληψη της στεφανιαίας νόσου

Πολύ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με εκπροσώπους από άλλες εννιά επιστημονικές εταιρείες, διαμόρφωσαν τις νέες οδηγίες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007

Ο ρόλος της διατροφής στη στοματική υγεία

Οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων αλλάζουν με την πρόοδο των δεκαετιών, αλλά γεγονός παραμένει ότι υπάρχουν διατροφικές συνήθειες οι οποίες παραμένουν σταθερές μέσα στην πορεία των δεκαετιών σε ότι αφορά την δράση τους ενάντια στην στοματική υγεία.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007

Η επίδραση των προβιοτικών στη διάρροια

Η ανάπτυξη των προβιοτικών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει σηματοδοτήσει μια σημαντική εξέλιξη στη βιομηχανία τροφίμων - το πάντρεμα των τροφίμων που καθημερινά καταναλώνονται, με την επιστήμη.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007

Πώς αλληλεπιδρούν τα λιπαρά με τα γονίδια

Είναι γεγονός πως η απόκριση του ανθρώπινου οργανισμού σε μια δίαιτα εξαρτάται από συγκεκριμένες πρωτεΐνες οι οποίες εμπλέκονται σε μεταβολικά μονοπάτια και των οποίων η κωδικοποίηση γίνεται από τα γονίδιά μας.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007

Πώς να ‘ξεφορτωθείτε’ πόντους από τη μέση

Αν θέλετε να χάσετε κάποια παραπανίσια κιλά, παρατηρήστε τι τρώτε και πόσο δραστήριοι είστε. Εντοπίστε αυτά που χρειάζεται να αλλάξουν και ενσωματώστε στον τρόπο ζωής σας τις παρακάτω αρχές.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007

Φυτοφαγία: Ωφέλιμη ή βλαπτική;

Με τον όρο φυτοφαγική διατροφή εννοούμε το είδος της διατροφής εκείνης που αποκλείει μερικά ή όλα τα ζωικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα το γάλα, τα αυγά, το κοτόπουλο, το κόκκινο κρέας και το τυρί.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007

5 διεθνείς υγιεινές συνήθειες διατροφής

Aπλές συμβουλές προετοιμασίας και κατανάλωσης τροφής και υγιεινές συνήθειες από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Με απλές αλλαγές στον τρόπο που τρώτε μπορείτε να έχετε μεγάλα οφέλη στην υγεία και ευχαρίστηση στο τραπέζι.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007

Nτομάτα: φρούτο ή λαχανικό;

Σας λένε κάτι οι χαρακτηρισμοί... ‘Ροδάκινο του λύκου’... ‘χρυσό μήλο’.... ‘φρούτο του πάθους’....; Κι όμως είναι μερικά από τα ονόματα που δόθηκαν κατά καιρούς στον κόκκινο ζουμερό καρπό της ντομάτας.

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007

Η διατροφή στην ελεύθερη κατάδυση

Η διατροφή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, που θα επηρεάσει τις επιδόσεις μας στην ελεύθερη κατάδυση. Ειδικές δίαιτες και προγράμματα προπόνησης θα μας φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, πάντα βέβαια με την βοήθεια προπονητών και γιατρών.

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007

Ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων

Η ποιότητα και η ποσότητα των προσλαμβανομένων με την τροφή υδατανθράκων έχει αποδειχθεί από επιδημιολογικές μελέτες ότι αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην επίπτωση μεταβολικών νοσημάτων όπως η παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο και ο σακχαρώδης διαβήτης.