Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007

Δέκα βήματα για υγιεινή διατροφή

Τα παρακάτω 10 βήματα θα ωφελήσουν την υγεία σας και θα βοηθήσουν πολύ τον οργανισμό σας.

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007

Ετικέτες τροφίμων και διαβήτης: πώς να τις διαβάζετε σωστά

Είναι σίγουρο πως καταναλώνουμε συχνά τυποποιημένα τρόφιμα, τα οποία αγοράζουμε είτε για λόγους ευκολίας, είτε γιατί η παροχή φρέσκων τροφίμων περιορίζεται όλο και περισσότερο στην εποχή της απόλυτης βιομηχανοποίησης και της τυποποίησης που ζούμε. Έτσι, είναι σίγουρο πως πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποια συσκευασία στερεής ή υγρής τροφής, που μας βάζει σε δίλημμα.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

Καρπούζι: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και την απογείωση του υδραργύρου, το καρπούζι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και δυνατό άρωμα. Είτε μόνο του, είτε συνοδευόμενο από λευκό τυρί αποτελεί ένα χορταστικό σνακ αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό, με απίθανο χρωματικό συνδυασμό.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

6 είδη τροφίμων για καλοκαιρινή δίαιτα

Αν επιθυμείτε μια καλύτερη εμφάνιση σώματος, το καλοκαίρι, δεν είναι ανάγκη να νιώθετε πεινασμένοι.Υπάρχουν έξηκατηγορίες τροφίμωνπου βοηθούν στην καλή εμφάνιση στην παραλία, αφού κάνουν τη διατροφή σας πιο ελαφριά.

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007

Η διατροφή στην προσχολική ηλικία

Κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας τα παιδιά αναπτύσσουν την κινητικότητα, την συναισθηματικότητα και τις γνωστικές τους λειτουργίες με συνέπεια καθημερινά να ανακαλύπτουν και να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους όλο και περισσότερο.

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Την επιστημονική κοινότητα έχει απασχολήσει την τελευταία δεκαετία, αλλά και πιο πριν, το θέμα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι προέρχονται από ή περιέχουν κάποιο συστατικό, το οποίο προέρχεται από γενετικά τροποποιημένο φυτικό ή ζωικό οργανισμό.

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007

Οι νέες οδηγίες για τον έλεγχο της υπέρτασης

'Ενας στους πέντε 'Ελληνες παρουσιάζει πρόβλημα υπέρτασης. Είναι ασυμπτωματική νόσος και οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες. Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα τις νέες οδηγίες για τον έλεγχο της υπέρτασης.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007

Τα καλοκαιρινά φρούτα και η διατροφική τους αξία

Στα πλαίσια ενός σωστού διαιτολογίου που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής τα φρούτα πρέπει να εντάσσονται καθημερινά στη διατροφή μας, με μοναδική εξαίρεση άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που δεν τα επιτρέπουν καθόλου ή σε μεγάλες ποσότητες.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007

Παγωτό βανίλια bourbon

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007

Πρωινό: Ποιες τροφές να προτιμάμε;

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα που παίρνουμε μετά από πολύωρη νηστεία, που όπως υποδηλώνεται και από τον αγγλικό όρο για το πρωινό – γνωστό ως breakfast - πρόκειται για εκείνο το γεύμα που διακόπτει την περίοδο νηστείας ή αλλιώς την περίοδο μη λήψης φαγητού.