Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007

Ασβέστιο: Απαραίτητο για καρδιά, μυς και εγκέφαλο

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η τάση θεραπείας κάποιων νόσων με την τροποποίηση των καθημερινών συνηθειών του ατόμου που έχουν σχέση με την διατροφή ή την άσκηση. Αν και θεωρητικά η προσέγγιση αυτή δεν είναι λάθος, σε πρακτικό επίπεδο ελάχιστες φορές φέρνει μακροχρόνια αποτελέσματα για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007

Πηγές ασβεστίου και οδηγίες λήψης του

Πολλοί ασθενείς ρωτούν ποιο Ασβέστιο είναι το καλύτερο και πρέπει να προτιμούμε και να λαμβάνουμε συστηματικά, αυτό της φυσικής διατροφής ή αυτό που περιέχεται στα χάπια.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007

Φυσική και πνευματική ενδυνάμωση πριν τις Πανελλαδικές

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι κατά την διάρκεια των εξετάσεων ο οργανισμός βρίσκεται σε αυξημένες συνθήκες stress. Αυτό επιβάλλει μέτρα προαγωγής της άριστης απόδοσης. Ο εγκέφαλος χρειάζεται βιταμίνες, επαρκή ανάπαυση, καλή οξυγόνωση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007

Ευρώπη ενάντια στην παχυσαρκία: Επιχείρηση 'PORGROW'

Η παχυσαρκία και οι επιπλοκές της, που προδιαθέτουν για άλλες χρόνιες ασθένειες ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τους ευρωπαίους. Η γηραιά ήπειρος φαίνεται πως πήρε στα σοβαρά το πρόβλημα της αυξανόμενης συχνότητας της παχυσαρκίας στα κράτη-μέλη της και ανέλαβε δράση.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007

Φράουλα...κόκκινος γευστικός πειρασμός

Διαθέτει το χρώμα του πάθους, γλυκιά διαπεραστική γεύση, άγρια ζουμερή ομορφιά και παραπέμπει συνειρμικά σε απολαυστικές στιγμές... Πρώτοι οι Ρωμαίοι την ανακάλυψαν, καλλιεργήθηκε πρώτη φορά το Μεσαίωνα, στις Άλπεις και διαδόθηκε έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007

Οι καινούριες υγιεινοδιαιτητικές οδηγίες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στις γυναίκες

Το καινούριο στοιχείο στις ανανεωμένες κατευθύνσεις είναι πως αυτές πλέον εστιάζουν στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε όλη τη διάρκεια ζωής της γυναίκας (με ηλικία μεγαλύτερη των 20 ετών) και όχι μόνο στο μικρό χρονικό διάστημα μετά την εμμηνόπαυση.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007

Πρακτικές συμβουλές διατροφής για εφήβους

Για να είναι ο μεταβολισμός καλά ρυθμισμένος, να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις αλλά και να έχετε καλά επίπεδα ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητο να μοιράζετε την ενεργειακή σας πρόσληψη σε 5 γεύματα: 3 κυρίως γεύματα και 2 ενδιάμεσα snack.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007

Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται η αγορά βιολογικών προϊόντων

Ο ειδικός σε αυτή την κατηγορία προϊόντων, Charles Benbrook, θεωρεί πως ορισμένα βιολογικά προϊόντα είναι λιγότερο επεξεργασμένα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έχουν λιγότερες χημικές ουσίες, όπως τα συντηρητικά.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007

Κουνουπίδι: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου

Την τελευταία δεκαετία, το κουνουπίδι, θεωρείται ως το λαχανικό με αρκετές βιολογικά ενεργές διατροφικές ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη και καταπολέμηση πολλών νοσημάτων φθοράς. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, και αποτελεί ουσιαστικά το λουλούδι του ομώνυμου φυτού, καθώς βοηθάει στην πρόληψη του πολλών μορφών καρκίνου.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007

Το μητρικό γάλα βοηθάει τα παιδιά και σε στρεσογόνες καταστάσεις

Ένα ακόμα θετικό επακόλουθο του μητρικού θηλασμού είναι ότι τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με μητρικό γάλα ανταποκρίνονται καλύτερα σε στρεσογόνες συνθήκες σε σχέση με τα άλλα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία.