Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007

Φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά, στη μάχη ενάντια στο κάπνισμα

Όπως ανακοίνωσαν σε έρευνα, καπνιστές που έλαβαν μέρος σε αυτήν, η κατανάλωση γαλακτοκομικών, φρούτων και λαχανικών, τους αποθαρρύνει από το κάπνισμα. Εκτός από το γάλα και το τυρί, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών φάνηκε ότι επιδρά αρνητικά στη γεύση του τσιγάρου, ενώ η γεύση φάνηκε να βελτιώνεται μετά την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέ και κρέατος.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007

Είναι ο ύπνος φάρμακο κατά της παχυσαρκίας;

Τι επιρροή όμως μπορεί να έχει ο ύπνος και η περιορισμένη χρονική του διάρκεια, που απορρέει συχνά από τον έντονο και στρεσογόνο τρόπο ζωής, στην εκδήλωση της παχυσαρκίας?

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007

10 συστάσεις για το πασχαλινό τραπέζι

Οι μέρες του Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για να δούμε φίλους και συγγενείς, να απολαύσουμε την οικογενειακή γαλήνη και φυσικά να φάμε τα ιδιαίτερα Πασχαλινά εδέσματα. Ωστόσο, θέλει προσοχή ώστε οι διακοπές μας να μην συνοδευτούν με αύξηση του βάρους και τελικά με μια επιβαρημένη υγεία.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007

Ύπνος και Παχυσαρκία

Όταν κοιμόμαστε καλά, ξυπνάμε ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές απαιτήσεις . Όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει, τότε κάθε μέρος της ζωής μας μπορεί να υποφέρει. Η εργασία μας, οι σχέσεις μας, η παραγωγικότητά μας, η υγεία και η ασφάλειά μας μπαίνουν σε κίνδυνο.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007

Διαρκείς οι συνέπειες της κατανάλωσης οινοπνεύματος στην εγκυμοσύνη

Οι βλαβερές συνέπειες του οινοπνεύματος, σε παιδιά των οποίων οι μητέρες έπιναν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φαίνεται ότι είναι μακροχρόνιες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007

Συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την υγιεινή διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και τον καρκίνο

Διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτοθρεπτικά συστατικά, φτωχή σε κόκκινο κρέας και κορεσμένα λιπαρά, ενώ επιπρόσθετα αποτελεί έναν εύκολο και υγιεινό τρόπο για τη διατήρηση του σωματικού μας βάρους. Το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή ενάντια στον καρκίνο είναι η πρόληψη και η μεταβολή των τροποποιήσιμων παραγόντων που συμβάλλουν στην εμφάνισή του.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007

Οι υγιεινοδιαιτητικές οδηγίες για την πρόληψη του καρκίνου

Η φυσική δραστηριότητα και οι υγιεινές διατροφικές επιλογές αποτελούν προστατευτική ασπίδα κατά του καρκίνου.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007

Μπρόκολο: Το βαρύ πυροβολικό του φυτικού βασιλείου στη μάχη κατά του καρκίνου

Το μπρόκολο φαίνεται πως αποτελεί πολλαπλό όπλο κατά του καρκίνου. Ως σκουροπράσινο λαχανικό σε πολλές εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύεται ιδανικό λόγω της αντικαρκινικής του δράσης.

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007

Χρειαζόμαστε τα συμπληρώματα των βιταμινών E και C;

Η συνολική διαδικασία γήρανσης αποδίδεται και σε μια βαθμιαία συσσώρευση ζημίας που προέρχεται από τις ελεύθερες ρίζες. Υπερβολική ποσότητα ελεύθερων ριζών έχει αναφερθεί στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στη νόσο του Αλτσχάιμερ, στη νόσο του Πάρκινσον και στον καρκίνο.

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007

Ανοσοδιατροφή: τι είναι, πως αξιοποιείται και τι αποτελέσματα επιφέρει?

Ο κύριος ρόλος της ανοσοδιατροφής είναι να μειώσει την πιθανότητα επιπλοκών λόγω φλεγμονής, να καλυφθούν οι αυξημένες ενεργειακές και πρωτεϊνικές ανάγκες και να ενισχυθούν οι αμυντικοί μηχανισμοί του οργανισμού κατά της φλεγμονής.