Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006

Γαλακτοκομικά προϊόντα και καρκίνος του παχέος εντέρου

Το γάλα και τα διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντικά συστατικά της δίαιτας του ανθρώπου.

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006

Διατροφή στην εφηβεία: ποιά είναι η διατροφική κατάσταση του σύγχρονου εφήβου;

Είναι απαραίτητο, οι έφηβοι να προσλαμβάνουν την κατάλληλη ποσότητα ενέργειας καθημερινά αλλά και να εκπαιδευτούν σε σχέση με την ποιότητα των τροφών που θα πρέπει να καταναλώνουν.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006

H δύναμη του ροδιού: το φρούτο με τα ζωντανά χρώματα και την αντιοξειδωτική δράση

Είμαι βέβαιη ότι πολλοί από εσάς ως παιδιά έχετε λερωθεί από τον χυμό του ροδιού στην προσπάθεια σας να φάτε αυτό το ιδιαίτερο σε γεύση ωφέλιμο φρούτο. Τώρα πιά το ρόδι μπορούμε να το απολαύσουμε σε μορφή χυμού, μιας και η εξέλιξη της βιομηχανιάς τροφίμων μας προσφέρει τη δροσερή γεύση του στο ποτήρι!

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006

Η Ψυχολογία της Παχυσαρκίας

Όπως όλοι γνωρίζουμε η πρόσληψη παραπανίσιων κιλών στο σώμα μας συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό μας. Με άλλα λόγια, οι ποσότητα τροφής που χρειάζεται ο καθένας μας για να συντηρεί το βάρος του στα φυσιολογικά του όρια εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα που ο οργανισμός μας 'καιει' την ενέργεια που παίρνει από τις τροφές.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006

Ωμέγα λιπαρά οξέα: Ένας μεγάλος σύμμαχος για την υγεία μας

Τι είναι τελικά τα ωμέγα 3 και κατά πόσο αξίζει να ασχολούμαστε τόσο πολύ μαζί τους; Είναι όντως ωφέλιμα για τον οργανισμό μας και αν ναι πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σωστά για να προάγουμε την καλή υγεία μας;

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006

Θηλασμός

Λάμπετε από χαρά και ευτυχία ως νέα μαμά. Κρατάτε στην αγκαλιά σας, όλο στοργή και αγάπη, το αγγελούδι σας αλλά σας προβληματίζει η ώρα του θηλασμού. Τα πράγματα είναι απλά, βρίσκουν μόνα το δρόμο τους και αν έχετε απορίες, ιδού μερικές οδηγίες για να φτάσει στο μωρό το μητρικό γάλα

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006

Δίαιτα και καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή να κάνει κανείς δίαιτα. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την υιοθέτηση μιας τέτοιας διατροφής η οποία δεν διαφέρει πολύ από τις αρχές της μεσογειακής δίαιτας.

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006

Σωστή διατροφή: η καλύτερη πρόληψη της υγείας

Διάφοροι παράγοντες κινδύνου στην καθημερινή ζωή, οδηγούν σε σοβαρές βλάβες της υγείας μας.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006

Συμπληρώματα Διατροφής

Οι βιταμίνες και τα άλατα είναι πολύ σημαντικά στη διατροφή μας και δεν πρέπει να αδιαφορούμε. Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και άλατα.