Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006

Το γιαούρτι στη διαβητική δίαιτα

Η διατροφή και η σωστή δίαιτα ως κομμάτι της θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη είναι ένας καθοριστικός κρίκος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του, μαζί με τη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, την άσκηση και φυσικά τη φαρμακευτική θεραπεία, όταν αυτή είναι απαραίτητη. Η δίαιτα για το διαβήτη είναι πλέον, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, συνώνυμη με αυτό που γενικά ονομάζουμε υγιεινή διατροφή.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006

DIABESITY: η πανδημία του 21ου αιώνα

Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου η αφθονία των αγαθών, αντί να είναι θετικό στοιχείο για τη ζωή μας, αποτελεί τελικά απειλή για την υγεία μας. Η υπεραφθονία των καταναλωτικών αγαθών, αλλά κυρίως των τροφίμων και των βιομηχανοποιημένων προϊόντων σίτισης, μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση θερμίδων και στην υπερφόρτωση των οργανισμού μας με θερμίδες και επικίνδυνες ουσίες και συστατικά.

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2006

Ατυχήματα απο δώρα-παιχνίδια μέσα σε τρόφιμα

Δύο αγόρια ηλικίας έξι και τεσσερισήμισι ετών, κατάπιαν μια μεταλλική μπίλια διαμέτρου 1,5 εκατ, μέρος από παιχνίδι, το οποίο υπήρχε μέσα σε μεγάλο σοκολατένιο αυγό

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006

H Καινούρια Διατροφική Πυραμίδα του USDA: Τα υπέρ και τα κατά

H νέα σχηματική απεικόνιση του ενδεικνυόμενου τρόπου διατροφής των Αμερικανών.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006

Διαιτολογικές συστάσεις για υπερουριχαιμία - Υψηλό ουρικό οξύ

Οι ακόλουθες συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι πουρίνες είναι τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005

Συστάσεις για Χοληστερίνη - Τριγλυκερίδια

Οι τροφές που συμβάλουν στην αύξηση των τιμών των λιπιδίων στο αίμα μας είναι αυτές που περιέχουν και τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες κακού λίπους.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005

Αλλαγές στον τρόπο διατροφής της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρομικής Νόσου

Οι ασθενείς μπορεί επίσης να αναφέρουν όξινη ή πικρή γεύση στο στόμα, αίσθημα ότι η τροφή επιστρέφει στο λαιμό, δυσκολία ή πόνο κατά την κατάποση.

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005

Πέψη & απορρόφηση της τροφής

Η πέψη της τροφής αρχίζει απ' το στόμα και συνεχίζει στον πεπτικό σωλήνα όπου, περνώντας από τον οισοφάγο και το στομάχι, καταλήγει πρώτα στο λεπτό και μετά στο παχύ έντερο όπου εκεί γίνεται η απορρόφησή της.

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005

Μαγειρεύοντας με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι σχετικά σταθερό σε σύγκριση με άλλα ακόρεστα λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά λιγότερο επιδεκτικό στην οξείδωση, η οποία θα μπορούσε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Ντοματοκεφτέδες