Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006
Το γιαούρτι στη διαβητική δίαιταΗ διατροφή και η σωστή δίαιτα ως κομμάτι της θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη είναι ένας καθοριστικός κρίκος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του, μαζί με τη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, την άσκηση και φυσικά τη φαρμακευτική θεραπεία, όταν αυτή είναι απαραίτητη. Η δίαιτα για το διαβήτη είναι πλέον, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, συνώνυμη με αυτό που γενικά ονομάζουμε υγιεινή διατροφή.
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006
DIABESITY: η πανδημία του 21ου αιώναΖούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου η αφθονία των αγαθών, αντί να είναι θετικό στοιχείο για τη ζωή μας, αποτελεί τελικά απειλή για την υγεία μας. Η υπεραφθονία των καταναλωτικών αγαθών, αλλά κυρίως των τροφίμων και των βιομηχανοποιημένων προϊόντων σίτισης, μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση θερμίδων και στην υπερφόρτωση των οργανισμού μας με θερμίδες και επικίνδυνες ουσίες και συστατικά.
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2006
Ατυχήματα απο δώρα-παιχνίδια μέσα σε τρόφιμαΔύο αγόρια ηλικίας έξι και τεσσερισήμισι ετών, κατάπιαν μια μεταλλική μπίλια διαμέτρου 1,5 εκατ, μέρος από παιχνίδι, το οποίο υπήρχε μέσα σε μεγάλο σοκολατένιο αυγό
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006
H Καινούρια Διατροφική Πυραμίδα του USDA: Τα υπέρ και τα κατάH νέα σχηματική απεικόνιση του ενδεικνυόμενου τρόπου διατροφής των Αμερικανών.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006
Διαιτολογικές συστάσεις για υπερουριχαιμία - Υψηλό ουρικό οξύΟι ακόλουθες συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι πουρίνες είναι τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας.
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005
Συστάσεις για Χοληστερίνη - ΤριγλυκερίδιαΟι τροφές που συμβάλουν στην αύξηση των τιμών των λιπιδίων στο αίμα μας είναι αυτές που περιέχουν και τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες κακού λίπους.
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005
Αλλαγές στον τρόπο διατροφής της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρομικής ΝόσουΟι ασθενείς μπορεί επίσης να αναφέρουν όξινη ή πικρή γεύση στο στόμα, αίσθημα ότι η τροφή επιστρέφει στο λαιμό, δυσκολία ή πόνο κατά την κατάποση.
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005
Πέψη & απορρόφηση της τροφήςΗ πέψη της τροφής αρχίζει απ' το στόμα και συνεχίζει στον πεπτικό σωλήνα όπου, περνώντας από τον οισοφάγο και το στομάχι, καταλήγει πρώτα στο λεπτό και μετά στο παχύ έντερο όπου εκεί γίνεται η απορρόφησή της.
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005
Μαγειρεύοντας με ελαιόλαδοΤο ελαιόλαδο είναι σχετικά σταθερό σε σύγκριση με άλλα ακόρεστα λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά λιγότερο επιδεκτικό στην οξείδωση, η οποία θα μπορούσε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005
Ντοματοκεφτέδες