Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003

Τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματος σας; Όχι; πολύ καλά κάνετε!!!

Κατά καιρούς, διάφορες ανατρεπτικές θεωρίες γύρω από την διατροφή έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, αναζητώντας τους επίδοξους εφαρμοστές, που μελλοντικά θα υποστηρίξουν και θα προωθήσουν τη συγκεκριμένη θεωρία.

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2003

Διαιτητική αντιμετώπιση των σοβαρών εγκαυμάτων

Η πρώτη επίδραση μετά το shock του εγκαύματος χαρακτηρίζεται από μείωση του όγκου του αίματος, μείωση του πλάσματος και αιμοσυμπύκνωση.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003

Διατροφή κατά τη βρεφική και πρώτη παιδική ηλικία

Έχει σήμερα επιστημονικά αποδειχτεί ότι η εμφάνιση παχυσαρκίας και διαφόρων νοσημάτων φθοράς, όπως είναι τα καρδιαγγειακά, ο σακχαρώδης διαβήτης, διάφορες μορφές καρκίνου κ.α., σχετίζονται με τη διατροφή του ανθρώπου σε ορισμένα κρίσιμα ηλικιακά στάδια της ζωής του.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2003

Πιτταράκια με ξερό τυρί Μήλου

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003

Διεθνείς τάσεις που αφορούν στην υγεία & την διατροφή

Οι καταναλωτές αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ της δίαιτας και της υγείας και προτιμούν τα τρόφιμα που προσφέρουν καλή ισορροπία στον οργανισμό.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2003

Μανιτάρια (σαλάτα)

Τρίτη, 13 Μαΐου 2003

Παιδική υπερκινητικότητα

Εάν τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με τη προσθήκη καρότων στο διαιτολόγιο ή την απαγόρευση μπισκότων, τότε οι γονείς είναι πιο θετικοί στο να δώσουν στη διαιτητική τροποποίηση μια ευκαιρία.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003

Πώς να αποφύγετε τις διαιτητικές παρεκτροπές το Πάσχα

Η Εορτή του Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, συνήθως συνοδεύεται από διαιτητικές ακρότητες. Τη παρατεταμένη νηστεία που κορυφώνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα συνήθως ακολουθεί υπερφαγία την ημέρα του Πάσχα και την εβδομάδα που ακολουθεί.